Znaczenia Opisów :)

Vampek

Weteran
Weteran
Tak ostatnio się zastanawiam, biernie będąc zmuszanym do oglądania tych wszystkich FoxKidzów przez mojego młodszego brata... co tak naprawdę ci wszyscy "reklamujący" chcą przedstawić, dając opis jakiejś migawki? Po długotrwałej kontemplacji doszedłem do takich wniosków- rzeczy mogą mieć inne znaczenie, niż zdążyliśmy je przyjąć... zapoznajcie się więc z moim słowniczkiem:

Odlotowe: Odlotowy to masz wyraz twarzy, kiedy widzisz toto...
Nowe Odcinki!: Tja... jeden na dziesięć trafia się nowy
Przygody: Masz ochotę walić głową o blat
Nowoczesne: Cały serial polega na tym, jak to się wszystko przeobraża
Niebezpieczne: Główny hero jest super wypasiony, a główny zły stosuje przekleństwa w stylu "Choroba!"
Śmieszne: Gagi w stylu wywalania się na zużytej pre... skórce od banana
Odjazdowe: Możesz się niemal na bank spodziewać wielkich oczu
"Musisz to obejrzeć!" Zapowiada się kolejny idiotyczny cykl 5x na dzień...
Straszne: Jeśli lubisz bajki pokroju Scooby-Downa, to coś dla ciebie...
Przerażające: J.w. , ale dodatkowo możesz się spodziewać gościa w pościeli, który drze ryja co dwa kroki, nie wiadomo po co zresztą.
Wyczesane: Reklamujący nie odważył się użyć bardziej mocnego słowa
"Potężni Wrogowie": To ci, co obłąkańczo się śmieją co parę minut, a ich najlepszą techniką jest wysyłanie małych oddziałów na głównego hero/Zbawców Ziemi/Odpowiednik S.W.A.T. , tylko bardziej. Poznasz go po tym, że na końcu wrzeszczy "Nie, to niemożliwe! Jestem przecież niepokonany!"
Upiór: Patrz "Przerażające", ale dodatkowo zawsze jest na końcu coś w stylu "I udało by mi się, gdyby nie te wścibskie dzieciaki!"
Poplecznicy Złego Szefa: Noszą obciachowe kostiumy, w dodatku przeklinają niecnie (w stylu "gnojki", czy "zasmarkane")
Łotr: "Najpierw musisz mnie złapać!". Załamać się można.
Wojownicy Złego Szefa: Ruszają się, jakby byli umysłowo upośledzeni (patrz- "Power Rangers"), ale jeśli jest ich większa grupa, to niechybnie mogą złapać głównego hero.
Główny Hero: To taki, co nawet nie zaklnie, zawsze jest porządny i niewinny i choć wygląda, jakby brał na klatę 200 kg i chodził codziennie na zabiegi rehabilitacyjne, jest niepozornym studentem i ostatnim kandydatem na panienkę...
Drużyna Sprawiedliwych: To tacy, co ciągle chodzą w grupach (najczęściej po 5 osób, każda kolejna zaprzyjaźniona okazuje się kolejnym hero) i ani myślą się rodzielić na dłużej niż godzina...
Super Wojownicy: Łażą w kostiumach, które na bank uciskają w kroku, w dodatku, choć gadają często, nikt nie może ich rozpoznać jako "tych kolesi".
Dowodzący: Albo któryś z głównych hero z kompleksami i niespełnionymi obietnicami, albo jakiś lol w postaci świnki morskiej, szczura, bądź innego tatałajstwa

No cóż... na razie to tyle, bo aby napisać tego teksta, specjalnie się katowałem tymi bajkami przez całe pół godziny! Zatem...

PS. Jestem otwarty na własne propozycje :)

Do góry Bottom