Zmiany I Propozycję

Status
Zamknięty.

Lord Viqux

Member
Tak sobie pomyslałem, że można by było troche podkręcić na wyzsze obroty nasze forum gothic.up... może nie wszystkim to się spodoba, a chyba najmniej tradycjonalistom.
W każdym razie, proponuję zmienić troszkę nazwy niektórych działów, by były one bardziej klimatyczne. Sami rozumiecie, byłaby to chyba pierwsza zmiana w tym, co zrobił clone, ale czy zmiany nie odnawiają, czy nie sprowadzają nieraz na lepsze? Sami osądźcie. W każdym razie ja postanowiłem zabawić się w clone'a, i napisać parę rzeczy dla forum
smile.gif

Koniec owijania w bawełnę, przechodzimy do konkretów.

Proponuję zmienić działy te. W taki owy sposób.

Galeria – Galeria
Jeśli zrobiłeś jakiś rysunek, szkic, model graficzny; pochwal się nim i zamieść go właśnie tu, na wielkiej sztaludze userów gothic.up.

czyli dział przestaje sie nazywać galeria, lecz sztaluga, a to co widni na dole to opis działu
smile.gif

Opowieści – Czerwona Księga.
Wpisz do Czerwonej Księgi swoje dzieło, a zostanie przez nas ocenione. Wiersz, felieton, opowiadanie; cokolwiek to jest. Stań się pisarzem, który ma czytelników, choć na krótki czas.

Rozdroża – Rozdroża [czyli nazwa zostaje, to chyba logiczne
tongue.gif
]
Wejdź tutaj i złóż podanie, by dołączyć do wymarzonej gildii. Spotkaj się tutaj, by omówić wojnę. Wypowiedz ją. Ogłoś kapitulację, zwycięstwo. Zapomnij o zwykłym świecie i wplącz się w szereg wojen, w wielkim królestwie Nordmar's Kingdom.

co o tym sądzicie? ja uważam, ze byłoby to całkiem ciekawe
smile.gif

G

Gray_Fox

Guest
Moim zdaniem, to by było dobre. Z pewnością, nadało by to klimatu forum. Nazwy są ciekawe, lecz ;

QUOTE Sztaluga

?

Ogólnie pomysł fajny, np dla Hobby dać "Karczma"...

Jestem za. Tylko co Kcpx na to powie.

Pozdrawiam Gray_Fox.

Jay_Kay

Magister vitae
Te podpisy pod działami mogłyby być... są w porządku i myślę, że do zaakceptowania przez wszystkich. Natomiast co do zmian nazwy działów...
dry.gif
Moim zdaniem powinny zostać takie, jakie są, gdyż większość userów (szczególnie Ci dłużsi stażem) jest do nazw typu "Galeria" czy "Opowieści" po prostu przyzwyczajona i nie sądzę, by zmiana ta miała jakiś sens; osobiście także "zżyłem" się z tymi nazwami i nie chciałbym ich zmiany...
wink.gif

Pozdrawiam.

s_e.b_a

Active Member
No to po kolei...

Galeria - Sztaluga

Sztaluga brzmi dla mnie jakoś tak obciachowo. Niby wszystko by pasowało a po za tym opis wraz z nazwą bardzo ładnie by się komponował, ale brzmi to tak... Dziwnie.

Opowieści – Czerwona Księga.

To by w sumie mogło być, ale uważam, że nazwa "Opowieści" idealnie opisuje to, co w tym dziale jest zawarte. Czerwona Księga jakoś nie bardzo. Choć może będzie to intrygować ludzi i sprawi, że ocenianie opowiadań stanie się znów modnę.

QUOTE Rozdroża – Rozdroża [czyli nazwa zostaje, to chyba logiczne tongue.gif]
Wejdź tutaj i złóż podanie, by dołączyć do wymarzonej gildii. Spotkaj się tutaj, by omówić wojnę. Wypowiedz ją. Ogłoś kapitulację, zwycięstwo. Zapomnij o zwykłym świecie i wplącz się w szereg wojen, w wielkim królestwie Nordmar's Kingdom.

Tu musze zacytować całość. Jaką wojnę? Jaki szereg wojen? Tak naprawdę to Nordmar nigdy nie przeżył wojny. No chyba, że mówimy o konfliktach na opowiadania (wspaniałe historie Maga Ognia) lub na sygnaturki Leśnicy vs. Zbóje

Ten opis jest po prostu kłamliwy.

szczurek

Menda serowa
Weteran
QUOTE (s_e.b_a @ 04-03-2006, 16:31)QUOTE Rozdroża – Rozdroża [czyli nazwa zostaje, to chyba logiczne tongue.gif]

Tu musze zacytować całość. Jaką wojnę? Jaki szereg wojen? Tak naprawdę to Nordmar nigdy nie przeżył wojny. No chyba, że mówimy o konfliktach na opowiadania (wspaniałe historie Maga Ognia) lub na sygnaturki Leśnicy vs. Zbóje

Ten opis jest po prostu kłamliwy.
Projekty apropo tych "wojen" są cały czas opracowywane przez wielki sojusz. W Leśnikach mamy juz nawet bardzo dobrze funkcjonujący system rpg, ale nie o tym mi tu pisać. Znowu wytykasz wady, zamiast próbować zapanować nad zastojem w Nordmarze. Wiem, że można tu przytoczyć tysiące nie udanych projektów, ale ktoryś musi się wkońcu udać. I nie chce mówić że źle robisz pisząc to, bo przecież każdy ma swoje zdanie, ale zobaczysz, że kiedyś coś się uda.
To taki mały off top.
A co do nazw - mi pasują takie jakie są.

Edit: To się w sumie też tyczy tego co myśle o tym opisie...

s_e.b_a

Active Member
QUOTE Projekty apropo tych "wojen" są cały czas opracowywane przez wielki sojusz. W Leśnikach mamy juz nawet bardzo dobrze funkcjonujący system rpg, ale nie o tym mi tu pisać. Znowu wytykasz wady, zamiast próbować zapanować nad zastojem w Nordmarze. Wiem, że można tu przytoczyć tysiące nie udanych projektów, ale ktoryś musi się wkońcu udać. I nie chce mówić że źle robisz pisząc to, bo przecież każdy ma swoje zdanie, ale zobaczysz, że kiedyś coś się uda.

A czy zmiana opisu rozdroży zmieni coś w sprawie zastoju? Jakoś nie sądzę... Zresztą nie o tym jest tutaj dyskusja wiec twoja uwaga jest, co najmniej nie trafna. Po prostu, jeśli opisujemy już jakiś dział to skrupulatnie i prawdziwe. Więc skoro wiesz ile było nieudanych projektów to powiedz szczerze czy można "wplątać się w szereg wojen, w wielkim królestwie Nordmar's Kingdom."? Jak na razie nie... i nic nie mówiłem czy będzie można czy nie więc nie jest to wypominanie a tylko i wyłącznie ocena opisu.

ozi

Athlete
Weteran
QUOTE a chyba najmniej tradycjonalistom.
Siemka! :p

Mnie osobiście pomysł nie pasi. Dlaczego? Bo już chyba bardziej klimatycznie niż jest nie może być lub nie powinno ;P Chyba nie każdy, który świerzo wbije na forum będzie wiedział co to jest "Sztaluga", np. ja nie wiem xP
Z resztą... Nie mam pomysłu na nazwy i najlepiej jakby się nie zmieniały. Nie które opisy działów można troche zmienić, ale nazwy wydaje mi się, że powinny zostać takie jakie są.

Już prędzej byśmy mogli szate zmienić niż nazwy :p Ale szata też jest dobra... Róbta co chceta, mnie tam nie przeszkadza to co jest.

Peace.

Lord Viqux

Member
no ja piernicze, nie upieram się przy zmianach nazw... ale zmiany opisów by sprawiły, ze coś by było nowszego, ciekawszego, a nie ta zwykła codzienność. Sztaluga faktycznie nie pasi, no ale opisy myśle są ciekawsze niż standardowe
dry.gif

Mi się podobaja wszystkie pomysły. No może oprócz tej sztalugi
tongue.gif
Uważam, że przydałaby się jakas zmiana, i bardzo podoba mi sie ta "Czerwona Ksiega". Popieram pomysł Lorda Viquxa.

Pozdrawiam.

<INOS>

Member
Nie... nie zmieniajmy nazw, które służyły forum od tylu lat.

QUOTE Opowieści – Czerwona Księga.
Wpisz do Czerwonej Księgi swoje dzieło, a zostanie przez nas ocenione. Wiersz, felieton, opowiadanie; cokolwiek to jest. Stań się pisarzem, który ma czytelników, choć na krótki czas.

Czerwona Księga
dry.gif
dry.gif
coś nie za bardzo mi to pasuje... opisik pod tą nazwą jest dosyć ale nazwa słaba.

QUOTE Rozdroża – Rozdroża [czyli nazwa zostaje, to chyba logiczne ]

Super podpisik... naprawdę mi się podoba.
Można go wstawić za stary.

Morgahard

" I'm what you call a demon..."
Weteran
Nie chce uchodzić z a jakiegoś konserwatyste ale nie zmieniał bym żadnej z nazw...
Przywiązałem się do nich, nie twierdze że te są złe tylko zmiany są zbędne i nic nie wnoszą- prócz zamieszania
tongue.gif
Niektórzy będą mieć zonka jak wejdą na forum. Nazwy sa dobre więc po co zmieniać..

sir frugo

Member
Sorry za takie (za przeproszeniem) pierdoły, ale zmieniłbym tylko jedną nazwę.
Mianowicie drażni mnie trochę nazwa Nordmar's Kingdom. Nie jest ze mnie taki znawca języków obcych, ale wydaje mi się, że powinno być The Kingdom of Nordmar. Myślę tak, ponieważ jeżeli jest Nordmar's Kingdom to (moim skromnym zdaniem) znaczy, że to królestwo jest Nordmara, czyli jakiegoś kolesia. Tak samo jak Ala ma kota, to jest Ali kot (Ala's cat). A pozatym nazwy państw, które mają w owej nazwie przykładowo słowo "królestwo" pisze się w stylu The Kingdom of... .
Podam przykłady: The Kingdom of Great Britain, The Empire of Japan, The United States of America. Wiem, że się czepiam, ale taki jest temat. Nie bluzgajcie mnie odrazu za to.

PS. Nie wyobrażam sobie nazwy: "America's United States" - to brzmi po prostu śmiesznie.

Pozdro.

Archimonde

Member
A mnie 'dżaźni' to - 'Jeśli masz jakieś uwagi, co do strony napisz je tutaj.'

Trochę mi to nie pasi. Wg. mnie powinno być 'Jeśli masz jakieś uwagi co do strony, przedstaw je tutaj' To co jest teraz brzmi jakoś dziwnie i przecinek jest w złym miejscu.

Co do zmian nazw innych działów to nie za bardzo mi się to podoba. Przyzwyczaiłem się już do tych, a 'sztaluga'... Lepiej nie mówić. Czerwona Księga też mi nie pasi, może biblioteka czy coś takiego, ale najlepiej, jakby pozostały 'Opowieści'.

Opis rozdroży jest nieprawdziwy, bo w Nordmarze nie ma i nie było (ale będą x]) żadnych wojen, byle user nie może wywoływać wojen.

Nordmar's Kingdon - nawet nie zwróciłem na to uwagi, ale rzeczywiście powinno być 'The Kingdon of Nordmar':)

Pozostaję neutralny w kwestii zmian nazw. :]

Pozdrawiam.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom