Zmiana Mapy

Status
Zamknięty.

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Jeżeli podmienisz ją w GoMan'ie - to pewnie będzie się dało ;p Kiedyś podmieniałem tekstury zbroi i było ok.

Jak już ściągniesz i zainstalujesz program to wejdź do katalogu z grą -> data -> texturesaddon.vdf -> NOMIP (ten pod DESKTOP) i tam znajdujesz mapę, klikasz na ikonę otwierania (otworzony folder na górze) - znajdujesz swoją mapkę a następnie Ersetzen (durch Bildbuffer).
Jeżeli nie zadziała - to samo z rób z mapą znajdującą się w data -> texturesaddon.vdf -> COMPILED.

Zanim jednak przystąpisz do działania, zadbaj o odpowiedni rozmiar i prawidłowy format mapy (.TGA i .TEX) :) Taka sama nazwa jak te prawdziwej mapy także nie zaszkodzi (MAP. ADDONWORLD.TGA).
Mam nadzieję, że będzie dobrze - dawno nic nie robiłem w Gomanie, a jeżeli nie - to nie wiem, może na The Modders Ci pomogą ;)

tosiapl

Member
Udało się. Ale mapę muszę włożyć w formacie .tga lub .tex ? Ja włożyłem w .jpg
Jaka rozdzielczość mapa musi mieć ? (1024x512 ?)

EDIT:
Wstawiłem tam mapę 1024x512 .jpg która się zrobiła na .tex
W GoMan'ie wszystko dobrze wygląda, ale jak uruchomie mapę w grze, to w ogóle ją nie widać, tylko samą strzałkę pokazującą gdzie ja jestem :/

Gdy spróbowałem zmienić mapę górniczej doliny, na tą
iox9qav5b8kxh1uapg1g.jpg

To gdy otwieram mapę, wygląda to tak:
n3zqfpojftusae54uxch.jpg

Już działa, pierw zamiast jpg zrobiłem na 256 kolorowy .bmp i dopiero wtedy wsadziłem i działa :) thx

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom