Zmiaan Arcanii

Status
Zamknięty.

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Kehl, Niemcy, 9 listopada 2009: W niedzielę, 8 listopada około godziny 0:30 Armin Gessert, prezes firmy Spellbound Entertainment AG i niemiecki weteran branży gier, zmarł na atak serca.

Armin tworzył gry od 1984 roku i rozsławił się takimi grami jak "The Great Giana Sisters" i "The Great Courts". W 1984 po założeniu studia Spellbound kontynuował sukces takimi grami jak "Desperado" i "Airline Tycoon".
Fakt o jego śmieri poruszył Spellbound ,był ich założycielem i dyrektorem generalnym.
"Dla wielu z nas Armin był osobistym przyjacielem. Wciąż nie możemy uwierzyć, że odszedł ", wyjaśnia Andreas Speer, Manager Spellbound Entertainment AG Studio. "Będziemy kontynuować cele Armin'a, tak jak on by tego chciał.
"Pracowałem z Arminem więcej niż 15 lat", dodaje Jean-Marc Haessig, dyrektor kreatywny Spellbound Entertainment AG. "Był dobrym przyjacielem, z którym miałem wiele wspólnego. Nasze wizje tego, co zrobić, aby nasze gry były wielkie ,były takie same. Choć będzie mi go brakowało, będę dążyć do stworzenia takich gier z których Armin byłby dumny ".
Jako prezes, Armin Gessert dbał o przyszłość studia, ale nie przewidziano sytuacji w której, Spellbound mógłby znaleźć się bez niego. Zespół programistów Spellbound's ze swoim dużym doświadczeniem, zatrudniony przez Armina, będzie nadal współpracować z Andreasem Speer'em który przejmie stanowisko dyrektora zarządzającego. Stanowisko Creative Leadership będzie nadal w rękach Jean-Marc Haessig'a.

Jak myślicie Arcania będzie zmieniona oraz przesunięta?

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Moim zdaniem śmierć Armina Gesserta na pewno wpłynie jakoś na finalny produkt.Pytania są dwa...brzmią "Jak bardzo?" i "Wpłynie to pozytywnie czy negatywnie" ;)

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
To profesjonaliści. Na pewno większość z nich była w bliskim kontakcie z prezesem (w końcu spellbound to nie jakiś moloch), jednak nie sądzę, by miało to jakiś poważniejszy wpływ na Arcania: A Gothic Tale. Myślę, że ci ludzie potrafią oddzielić życie prywatne od pracy, chociaż w tym wypadku obie te sfery zazębiały się.

Cóż, kondolencje da bliskich tego pana. Myślę ,że teraz panowie ze Spellbound będą mieli szczególna motywację, by odwalić hit, dla swego zmarłego bossa.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Moim zdaniem śmierć Armina Gesserta na pewno wpłynie jakoś na finalny produkt.

Bzdury.....nie wpłynie to na tworzenie gry. Od tego jest zespół projektowy, a prezesa wybiorą nowego.
W końcu nie siedzi i nie tworzy elementów składowych gry. On zajmuje się pieszczeniem produktu od strony marketingowej i całościowa polityką studia.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
To nie był prezes typu - zróbcie to i to, a ja załatwię reklamę i wypije kawę. On aktywnie uczestniczył w produkcji gier, był jednym z głównych kreatorów ogólnego wyglądu Arcanii.

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
To on wymyślał pomysły do Arcanii i to on wymyślił tą gre
jego brak może wznieśc zmiany w arcanii poniewaz nikomu nie powiezial co zrobic dalej a arcania ma troche jeszcze do zroienia...

Thran

Che Świniara
Arminowi należy się spoczynek, po tym co dokonał w branży gier, do dziś mile wspominam Desperados czy takiego Robin Hooda legendę sherwood, mam tylko nadzieje że Spellbound po jego śmierci jeszcze nas czymś zaskoczy :)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom