Zjawiska Paranormalne?

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
http://www.youtube.com/watch?v=FtKuBKIaVvs
Niesamowity filmik....nieźle by go musieli zmontować, aż nie chce się wierzyć

Wierzycie w zjawiska paranormalne????
UFo...duchy inne dziwadła..śmichy nie widy...?????
Co sądzicie o tym filmiku....czy to fotomontaż czy może to jednak prawda????

http://urwisko.pl/viewpage.php?page_id=41

brrrr......dziwaczny ten świat

Jeszcze dziś te zdjęcia ze szkoły Dadexa....ciekawe czy to mógłby być fotomontaż
http://www.forum2lo.kulisz.webd.pl/viewtopic.php?p=1966#1966

szczurek

Menda serowa
Weteran
Lubie takie rzeczy oglądać, czytać o nich i rozmyślać, wierze też że gdzieś tam po tym świecie poruszają się jakieś istoty o których nie wiemy albo nie chcemy wiedzieć.
Tak na prawdę tylko autor zdjęcia czy filmu wie czy jego dzieło jest prawdziwe ;]

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Faktem jest, że mamy na tym świecie wiele rzeczy, których chyba nigdy nie zrozumiemy
ale sam przyznaj szczuro, że ten filmik z WTC wyglądał zajebiście realistycznie...
Heh trochę przerażająca jest wizja wiary w taki cudactwa dlatego je negujemy i zaprzeczamy.
Nie mam pojęcia czy to jest prawda i chyba nie chce wiedzieć..świat jest dziwny i tego nie zmienimy

Sever Sharivar

Słodka...
VIP
Jakoś zawsze lubiłam takie historie o duchach, ale w UFO to już nie wierze totalnie. Jak to mówi Mulder: "Prawda jest gdzieś tam!"
Przyznam szczerze, że miałam kiedyś na tym punkcie manię i w pewnych miejscach nadal się to objawia np opowiadanie w Leśnikach, które pisze xd W necie jest pełno stron o tej tematyce, można znaleźć naprawdę interesujące foty, a dysputa czy to fake czy real ma najmniejsze znaczenie. Wszystko jest dla ludzi, byle z umiarem. I nie wywoływac duchów, co nie, Yeed?

Dadex, masz szkołe na bunkrach, (Cóż, ja się o tym na dniach dowiedziałem - DDX) a moja uczelnia jest jakies 100m od cmetarza xd I też ludzie gadają dziwne historie.

Blair

Członek #RN
VIP
Ahhh.. na tym filmiku z autostopowiczką się wystraszyłem i to dość pożądnie :p
Lubie takie rzeczy oglądć, jestem ciekawy tego wszystkiego, lecz bardziej interesuje się Kryptozoologią.

Niewiem jak wy ale ja nie potrafię pojąć istnienia zjaw, duchów czy poprostu dziwnych dzwięków,
które słysząłem niewiadomo z kąd.

Pamiętam jakieś 2-3 lata temu byłem na wakacjach u moich dziadków na wsi. Niedawno się tam wyprowadzili,
na pomorze, i mieszkają w starym poniemieckim domu. Kawał histori zapisanej jest w tym domku.
Akurat dostałmi się najgorszy pokój. Powiesiła się w nim najmłodsza córka poprzednich właścicieli
jak miała 14 bądz 16 lat. Bałem się tak spać ponieważ coś tak jakby drapało w podłogę. Tak było przez
kilka nocy. Wkońcu zebrałem się na odwagę i powiedziałem o tym wszystkim. Dziadek odrazu mi to wyjaśnił.
Ówczas była tam stara podłoga, którą dziadek za niedługo wymienił, i były tam najzwyczajniejsze w swiecie korniki xDDD

i jaki z tego morał?

Ludzie czasem błędnie interpretują różne rzeczy, więc nie bierzmy wszystkiego tak na powaznie ;)

=BLADE=

Dowódca Rycerzy Wody
no cóż... te artykuły odebrały mi mowę. :blink:
Sam wiele razy spotkałem się z rzeczami, które logicznie nie mogłyby się stać... zazwyczaj działo się to gdy byłem zmęczony, zaspany, ew. lekko ścięty. ;) Także sam nie wiem czy wierzyć w te rzeczy.

Jeżeli chodzi o UFO... myślę że błędem było by niewiara w istoty pozaziemskie. Owszem, może ciężko jest ich sie doszukać, ale patrząc z perspektywy olbrzymiego wszechswiata, którego człowiek zbadał jedynie 1/10000000000000000000 to raczej jest to możliwe. Pomyśleć o ludzkości za pare tysięcy lat: zapewne też będziemi mieli wlasne statki kosmiczne podobne do UFO, duże mózgi, bo jest udowodnione nukowo że w ostatnich latach ogólna wielkość przeciętnego mózgu rośnie. Patrząc na teorie ewolucji nasza twarz będzie płaska, a głowa jak u Freezera z DBZ w 3 przemianie. Podsumowując - jeżeli na jakieś innej planecie 3000000 lat temu pojawily sie podobne istoty do nas, w ten czas mogłyby dojść do tak rozbudowanej cywilizacji. A zwiadzając cały wszyschświat mogli by zachaczyc niekiedy o Ziemię... może to głupie, ale tak to mogę wziąść na logikę. Bo filmik wydaje sie być autentyczny.

Ta autostopowiczka mnie całkiem przeraziła... Ludzki umysł jest skłonny zrobic baaardzo wiele rzeczy. Głównie nie zwracamy na to uwagi bo robi to nasza podświadomość, ale jeżeli widzę to na kamerze... yyy, aż ciarki mi po placach przeszły. Oczywiście film byl na pewno autentyczny, ale czy ta osoba była widmem?? Tak myślę sobie że mogła to być osoba chora psychicznie, zjarana dziewczynka, albo jakas desperatka z dołkiem... ale to wszystko... eh. nie wiem co myśleć. Dziwi mnie ten głos "are died"... tak jakby powtarzała słowa z wypadku sprzed kilku laty. A jej twarz?? aż strach patrzeć w oczy bo ciarki przechodzą... nie potrafie tego sobie wytłumaczyć.

W LO też bardzo ciekawa sprawa... w szczególności że działy się tam obrzędy satanistyczne... ale to już nie moja sprawa.

Zastanawiam się o co w tym wszystkim chodzi... czy to nasz umysł płata nam takie figle, czy to po prostu się dzieje. Życie leci dalej więc przymknę oko trochę na te zjawiska, chociaż swoją drogą jest to bardzo ciekawe...

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
CYTAT
tak myślę sobie że mogła to być osoba chora psychicznie, zjarana dziewczynka, albo jakas desperatka z dołkiem... ale to wszystko... eh. nie wiem co myśleć

Widzisz...w tym cały cynk, że ta dziewczyna z nimi jechała A WEDŁUG DANYCH NIE ŻYŁA OD KILKU LAT...
Czytałem o tym i okazuje się, że najczęściej te zjawy nie zdają sobie sprawy z tego, że nie żyją i próbują dotrzeć
do swoich bliskich, żeby isię z nimi skontaktować....
Był taki numer z Facetem, który wziął na stopa kobietę. Cały czas mówiła, że się spieszy na swój ślub. Po czym wyparowała z auta, gdy kierowca skupił się na drodze. Facet z ciekawości pojechał pod wskazany adres i spytał starszej kobiety o tą osobę
okazało się, że to była jej córka, która zginęła 3 lata temu i na dzień przed swoim ślubem !!!!

http://video.google.pl/videoplay?docid=7044130747728044488
Znalazłem jeszcze ciekawszy filmik..z zwolnieniem...o mało co ten obiekt nie zderzyłby się z Helikopterem o_O

=BLADE=

Dowódca Rycerzy Wody
To jest temat bez końca a tak na dobrą sprawę i tak nam nic logicznego nie wyjdzie... Wygląda na to że widma istnieją. ciekawe tylko kiedy pojawią sie w naszym życiu.. o ile sie wogóle pojawia ;) Sczerze? Nie chciałbym spotkać sie z czymś takim... bo wtedy by wszystko sie zmienilo o 180* albo bym do psychiatryka poszedl xD

Dadex

Al di là delle nuvole
Weteran
W zjawiska paranormalne nigdy nie wierzyłem i dalej nie wierze aczkolwiek sam nie wiem co myśleć w niektórych przypadkach. Dajmy na to moje LO.
Ktoś kto się zna na grafice mógłby sprawdzić to zdjęcie w oryginalnym, pełnym rozmiarze.
http://suprrisee.republika.pl/P1020916.rar

To musi być fotomontaż, tylko niech ktoś udowodni, bo jak nie to ładne jaja.

Lord Viqux

Member
Interesuje się od pewnego czasu fotografią i powiem tak: sprawny grafik/fotograf zrobi fotomontaż tak, że ludzkie oko nigdy nie zobaczy fałszerstwa.
Żeby na 100% się dowiedzieć czy jest to fotomontaż, trzeba specjalnego sprzętu lub programu (m.in określającego różnicę w czułości ISO na zdjęciu, to jedyny sposób jaki znam do wykrywania podróbek)
jak ktoś mi coś takiego skołuje to biorę się do roboty i może czegoś się dowiemy :p

co do zdjęć i filmików.. najbardziej mnie zafascynowały te zdjęcia ze szkoły, a najbardziej oczywiście nr 1, bo był najbardziej przerażający - jeśli to prawda, osoba robiąca zdjęcie miała niezłe towarzystwo...
filmików typu ten autostop nie lubię.. zawsze mi się takie fragmenty przypominają w nocy i wtedy oczywiście zaczynam myśleć o takich zjawiskach czy duchach, a to nie wpływa zbyt dobrze na spokojny sen.
Znam jeszcze inny filmik z youtube... jak ja go nienawidzę, nieźle sie przy nim przestraszyłem:

http://www.youtube.com/watch?v=nao8T5bKveE

W sumie wierzę, że takie zjawy istnieją i czynią różne cyrki na ziemi, mam tu na myśli konkretnie duchy, bo moja siostra zna osobiście osoby, które mają/miały problemy z czymś takim, i to we własnym domu. Np. brat koleżanki owej siostry zobaczył w tym domu dziwnego faceta, nic o nim nie chciał mówić... ciekawostka, że po owym spotkaniu przez 2 dni nie powiedział do nikogo ani słowa. Koleżanka ta twierdzi też, że nieraz słychać odgłosy z np. I piętra typu kroki, zatrzaskiwanie drzwi, choć na 100% nikogo tam nie ma...
Ja bym nie mógł mieszkać w czymś takim ;]

Co do UFO, to moja mama mi opowiadała, że widziała w nocy coś dziwnego na niebie - w odległości jakieś 40m - jakiś duży, świecący się kształt, który po prostu nagle odleciał z olbrzymią prędkością.
Nie wierzę, że ufoki kiedykolwiek były na ziemi, ale jakieś inteligentne istoty poza ziemią chyba istnieją...

Arcane

Czarująca Anomalia
Weteran
Redakcja
Zjawiska paranormalne? Oczywi?cie, widz? takie codziennie - patrz obecna prezydentura.
No a tak serio - b?d?c cz?owiekiem logiki tudzie? wyznawc? zasady "Czego oczy nie widz? tego serce si? nie boi." oznajmiam wszem i wobec, ?e i owszem - wierz?. Ale nie we wszystko. Jestem raczej zwolennikiem "pot?gi ludzkiego umys?u". Pr?dzej uwierz? w ludzi miotaj?cymi sto?ami ni? ca?? pozosta?? "nadprzyrodzono??" (s?owotwórstwo literackie r'teh'shit!). Który pami?ta jaki procent naszego mózgu jest u?ywany? A jaki zosta? zbadany? Moim skromnym (dang, rzadko tego u?ywam ; d) zdaniem "moc" tkwi w nas, a nie w ?wiecie, który nas (powtórzenie, oops) otacza.*

UFO - yeah, wierz?. Tak po prostu. Ale bynajmniej w naszym uk?adzie s?onecznym.

*Sporo zale?y od ?wiatopogl?du ka?dego z nas. Nawet w szkole wam t?umacz?, ?e kiedy? (ba, teraz te?) wierzono i? ca?y ?wiat ko?czy si? na nas samych. Jeste?my my - jest to co nas otacza. Nie ma nas - nie ma ?wiata.

Wysoki93

Active Member
Ja nie wierzę w paranormalne zjawiska, bo niestety nigdy nie byłem świadkiem takiego zdarzenia :(
Jeśli macie porady, jak można zostać świadkiem koronnym takiego zajścia to proszę o napisanie tego :p

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
Szczerze? W UFO nie wierze, pewnie gdzieś tam daleko jest jakaś obca cywilizacja, nie wiem. W każdym bądź razie wierzę w to że stworzył ans Bóg, wierze w niebo i wszystkiego się dowiemy po śmierci... A to co było na tym filmiku, to nie ufo, tylko pewnie jakaś zabawka USA.
W zjawy itp nie wierzę, ale nie do końca, taki paradoks. Takie rzeczy się zdarzają pewnie. Ten filmik jest wyjątkiem, bo to prawda...

PS Yeed nie musisz przepisywać w dyskusji tego co pisze an tej stronie.

A co do Dadiego szkoły, to nieźle w **uja ich zrobili :p. Powiem zdjęcie nr 2 wydawało mi się najbardziej prawdopodobne ;).

Kushi

Weteran
Weteran
Co do szkoły Dadexa, jak ktoś się orientuje w szopie ( foto ;x ), to wklejasz postać w nowej warstwie i stawiasz Lighten :D. Już masz postać za drzwiami, itd. Potem Ctrl+T żeby zmniejszyć i koniec filozofii. Robota na góra minute :).

Blair

Członek #RN
VIP
Omg.. co to za stwór z filmu, który podałeś Viqux? xD

Aż mi serce zaczęło kołatać xD nie wiesz nic więcej o nim?

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
Wierzę w 'rzeczy' paranornalne, because my brother, wuj oraz dziadek praktykowali inwokację/ewokację demonów, a przy 2 rytuałach byłem świadkiem :p Servitory też możnaby nazwać 'rzeczami' paranormalnymi, lecz dla mnie nimi nie są. Są wg. mnie zwaczajnie 'normalne'. Co do filmiku LV, dokładnie tak wyobrażłem sobie upadłego anioła, no chyba, że to jednak Gollum :p
UFO? No jasne, że tak. UFO tu, UFO tam. UFO było, jest i będzie :p

Lord Viqux

Member
Blair, jak po raz pierwszy ten filmik zobaczyłem to też sie przestraszyłem ostro xD
Niestety na ten temat nic nie wiem więcej ;) ale stworzonko robi wrażenie niezłe :D

cesc

Member
Czy wierzę ? Te wszystkie zjawiska itp są jak wiara. Jestem wierzący (katolik), ale do różnych duchów coś mi mówi, że takie istnieją, ale jest ciężko uwierzyć dopóki nie zobaczysz na własne oczy danego zjawiska. A zdjęcia, filmy zawsze można zmontować, ale nie które na prawdę wyglądają jak prawdziwe, aczkolwiek lubię oglądać zdjęcia, filmy ukazujące drugi świat.

A stron poświęconych tej tematyce, jest cała masa wystarczy użyć pewnej wyszukiwarki, o której każdy pewno słyszał.

Aha i jeszcze powiem, że to wszystko jest też jak koniec świata. Dużo się o tym mówi, ale gówno się dzieje. W wielu przypadkach, gdzie niby są duchy to może po prostu dym, para przybrała taki kształt. No cóż to dużo mówić. Jak wspomniałem wierzę w to, bo coś mi mówi, że takie coś istnieje, ale też zarazem czasami sobie myślę że jest to jedno wielkie gówno.

Do góry Bottom