Zbroja Titan Lorda

Status
Zamknięty.

chomikzr

New Member
HELP
Od 2h łażę bez skutku po jaskini nieopodal morza, tej do której wchodzi się przez wodospad.
Utknąłem w miejscu gdzie jest kolumna z mapą, w którym to za pomocą jednego przełącznika otwiera się 3 pomieszczenia (dwa prowadzące do mechanizmów podnoszących takie 2 kamienne wrota między którymi jest krata i jedno które prowadzi do podniesionego mostku) chodziłem już po całej jaskini i przełączałem już chyba wszystko co się da ale za nic w świecie nie mogę znaleźć czegoś do opuszczenia mostku (znaczy nie mogę się do tego dostać bo jest po drugiej stronie a magia nie działa w miejscach gdzie można użyć telekinezy, łuk tez nic nie daje) lub otworzenia kraty (jak już wspominałem próbowałem już chyba wszystkich przełączników).
Proszę jeśli ktoś to zrobił to niech się podzieli ze mną swą wiedzą na ten temat, z góry dziękuję.

d.a.w.i.d

Member
Utknąłem w tym samym miejscu w grobowcu w wodospadzie. Jestem przy zwodzonym moście i niewiem jak go opuścić, magii się nie da bo są te kryształy antymagiczne. Jest jeden przycisk po prawej stronie, można strzelić kuszą, ale to otwiera tylko kratę po prawej stronie. Jeśli ktoś to przeszedł przyłączam się do prośby.

BoRyS

Tam gdzie anioły mowią szeptem
Weteran
Witam

Ja także miałem duże problemy ze znalezieniem rozwiązania w tym punkcie.
Latałem jak głupi godzinami bawiąc się każdą dźwignią :)
Rozwiązanie jest bardzo proste :
musicie dostać się do pomieszczenia w którym przez dziurę w ścianie widać opuszczany most,
są tam kryształy dlatego musimy użyc kuszy i strzelić w obrotową dźwignię (czy jak to inaczej nazwać) odpowiedzialne za opuszczenie mostu:)
Most pada i lecimy dalej:)
Od tego punktu już bardzo blisko do zakończenia gry:)
Zakończenia które niestety strasznie mnie rozczarowało i mógłbym je nazwać najgorszym jakie widziałem:)))))
mam nadzieje, że innym się spodoba:)

d.a.w.i.d

Member
Dzięki wielkie, niby banalne rozwiązanie a jak trudno znaleźć :)
Co do zakończenia masz racje, rozczarowuje i to bardzo, szczegółów nie będę zdradzał by nie psuć zabawy.
Swoją drogą gra jest bardzo krótka, tu mogli się trochę bardziej postarać.

chomikzr

New Member
No lol z kuszy, ja pie*****, strzelałem tam z łuku titana i nic, a tu trzeba kuszą, lolz, jakie dzikie, tak czy siak dzięki za pomoc

Nie jednak z łuku też działa tyle że żadna z 50 strzał które wystrzeliłem nie trafiła tego co trzeba (należy celować w te uchwyty do kręcenia)

Temat do zamknięcia

M

michal_banszel

Guest
A gdzie jest to pomieszczenie z któego widać ten opuszczany most? Szukam i nie mogę znaleźć :/

BTW podobno w świątyni pod wodospadem są dwie części zbroi... ja po wielki trudnach znalazłem tylko jedną. Podejrzewam, że druga może być za drzami otwieranymi za pomocą dwóch statuetek ale które to statuetki?

lee&

New Member
taaa ale jak się dostać do tego pomieszczenia??bo ja nie wiem jak dajcie foto albo opiszcie jakoś dokładniej

olej

Member
LEE: Jak jestes w tym pomieszczeniu z pięciami wejsciami to otwórz przejście jakbyś wychodzil z pomieszczenia z przełącznikiem po lewej stronie. Wejdź tam i prze lewituj na kolcami i przekręć korbę. powinno się otworzyć przejście przed kolcami. Wejdź tam i dojdź do końca jaskini. Po lewej stronie masz punkt widokowy na miejsce gdzie jest ta korba.

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom