Zła Wiadomość

Status
Zamknięty.

Khalid

Member
Zobaczyłem pewną rzecz na jednej stronce i powiem że jestem bardzo zmartwiony... Mianowicie sprawa odnosi się do JoWood. Firma ta podobno bankrutuje
huh.gif

Osobiście jestem zmartwiony... nie wiem jak w, więc piszcie swoje zdanie na ten temat

Szczegóły pod tym linkiem: http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=21599

Dadex

Al di là delle nuvole
Weteran
QUOTE Wczorajsza informacja na temat bankructwa firmy JoWooD okazała jednak mocno przesadzona, co zapewne ucieszy jej fanów, zmartwi natomiast źle życzących. To prawda, iż w sądzie toczyła się sprawa upadłościowa JoWooD, jednak orzekł on, iż firma nie jest bankrutem odrzucając wniosek Perception, której przedstawiciele usiłowali dowieść czegoś przeciwnego. Tak więc czekający na Gothica 3 mogą odetchnąć - na razie.

Hmm z tego co widzę, to firma miała zbankrutować, ale nie zbankrutowała. Czyli jak napisali na razie nie mamy co się martwić. Zresztą ja i tak sobie nie zagram (sprzet ;/) więc mi to rybka. Ale jakby upadła to chyba, by nie było tragedii, przecież JoWood nie tworzy gry tylko ją wydaje, więc pewnie by był jakiś inny wydawca, ale by była masa problemów. Choć może się mylę...

Lord Sado

Member
Cha, tam pisze że bankructwo firmy JoWooD jest przesadzone, więc to znaczy że miała zbankrutować, ale tego nie zrobiła i Bogu dzięki. Więc spoko możemy trzekać n Gothica 3. Temat mocno przesadzony, ludzie zawału bym dostał. Temat do zamknięcia! Pozdro.

Dadex pisaliśmy razem

Yezo

Active Member
No tak upadek JoWood nie był by dobrą sprawą...Pamiętam dobrze w jakich bólach powstawał Gothic 1 i jak długo szukano wydawcy. Gdyby firma upadła to samo mogło by byc z trzecią częścią, chociaż teraz Gothic to juz znana marka i pewnie ktoś by wydał tą gre z przyjemnością. Na szczęście wszystko jest ok. Nie wiem jak wy ale ja tam lubie JoWood ;]

Lord Bezimienny

Weteran
Weteran
Jak przeczyałem to co napisałeś to prawie sobie w łeb strzeliłem
tongue.gif
, ale widać że wiadomość nie jest taka zła jak miałą być. JoWood mógł zbankrutować, ale sobie poradzi i myślę, że spokojnie się doczekamy G3. Trzeba też dodać, że jak wyjdzie G3 to JoWood napewno nie będzie bankrutem
tongue.gif
.

Pozdrawiam

Robinhood

Member
Wczorajsza informacja na temat bankructwa firmy JoWooD okazała jednak mocno przesadzona, co zapewne ucieszy jej fanów, zmartwi natomiast źle życzących. To prawda, iż w sądzie toczyła się sprawa upadłościowa JoWooD, jednak orzekł on, iż firma nie jest bankrutem odrzucając wniosek Perception, której przedstawiciele usiłowali dowieść czegoś przeciwnego. Tak więc czekający na Gothica 3 mogą odetchnąć - na razie.

Co więcej, w orzeczeniu sądu można wyczytać, iż również studio Perception odpowiedzialne jest za przesunięcie terminu wydania gry Stargate SG-1: The Alliance, a JoWooD ma wypłacić developerowi zaległą kwotę 5.5 miliona euro zgodnie z wcześniejszą umową. Tak więc widmo bankructwa zostało odsunięte na pewien czas, miejmy nadzieję, iż będzie on wystarczająco długi aby firma zdążyła znaleźć inwestorów strategicznych. W chwili obecnej zarząd skupia się na kontynuowaniu restrukturyzacji firmy. Nadal jednak nie wiadomo nic o losach Stargate SG-1: The Alliance.

to jest ten teskt z tego linka dobrze ze go tu zamiesciles bo mial bys na sumieniu moja biedna dusze . Ja czekam na Gothica a ty mi mowisz ze joowood bankrutje malo przeciez a nie wazne c odobrze ze to nie prawdziwa informacja

rex

Member
Ja myśle tak jak wy niebęde powtarzać. JodWood nie splajtuje gdyby miała to zrobić pojawiła by sie informacja możliwe żę sie troche opuźni9ą w pracy bo niemiała więcej pienmiędzy pewnie spłacili kredyty i mogom normalnie zarobić załorze sie że jak skończą gothic 3 to niesplajtują niebędą mieli gdze kasy trzmać.

Kacperex

KacŚpioszek
Bankructwo firmy wydającej gre było by dla nas zmartwieniem, gdyż opózniło by się wydanie gry itp. A co się z tym wiąże? Napewo dłuższe czekanie na Gothica 3
biggrin.gif
JoWood jest na rynku już długo i myślę, że tak szybko nie upadnie
smile.gif
Zarobi sobię trochę na Gothicu i wyjdzie na swoje.
Temat zamykam, gdyż dalesz posty nie mają sensu
biggrin.gif

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom