Xardas I Pyrokar

Status
Zamknięty.
Chciałem poruszyć temat Xardasa i Pyrokara a konkretnie ich kłótni między sobą.

Uważam, że przyczyną ich zmagań pomiędzy sobą jest różnica chrakteru. Myślę też, że Pyrokar zawsze zazdrościł Xardasowi priorytetu, tego, że zawsze był w cieniu blasków jakie padały na Xardasa.

Sądze, że od początku znajomości nie przepadali za sobą ale dopiero wtedy gdy Xardas został przywódcą 13 magów tworzących barierę zaczął z nim walkę (nie tylko na słowa). Po tym jak Xardas wraz z innymi magami coś zchrzanili przy barierze Pyrokar zaczął otwartą walkę z Xardasem. Obaj zaczęli krytykować się na wzajem i docinać sobie. I tak to było ...

TimoniPumba2

Member
Dokladnie... i Xardas mial Pyrokara gleboko w dupie i wiedzial ze Pyrokar sie nie zmieni......jesli chcielibysmy powrocic do czasow przed tworzeniem bariery okazuje sie ze Xardas jak i Pyrokar sa w tym samym mniejwiecej roczniku i uczeszczali razem do tego samego klasztoru czyli mozna zalozyc ze swoje klotnie zaczeli od mlodosci...tak ja uwazam :p

Kraver Lynch

Weteran
Weteran
Redakcja
A ja mam inne zdanie na ten temat. Kłótnia wynika ze zdrady Xardasa, jakiej dopuścił się na zakonie ognia. Skradł księgę, która uważana była za zaginioną, no i rzekomo obrócił się w stronę boga, z którym walczy zakon ognia.
Nie wiem, czy mamy tu do czynienia z kłótnią, czy raczej z brakiem zaufania.
Po drugie zauwaz, ze wczesniej byli w dobrych stosunkach, kiedy Xardas był jeszcze arcymistrzem ognia.
Pyrokar w koncu wysyła do niego list w G1, w którym zwraca się do niego "mistrzu" co świadczy o jego szacunku do przyszłego nekromanty.

Ta rzekoma kłótnia wynika tylko i wyłącznie z braku zaufania, które potrzebne jest w trakcie naprawy artefaktu Innosa.

Może masz rację ale dziwi mnie jedna rzecz: Dlaczego Pyrokar napisał do Xardasa na początku pierwszej części list. Z jego treści nie wynikało, że nie lubili sie z Xardasem a wydarzenia z drugiej części potwierdzają ich nienawiść do siebie. To też jest dziwna sprawa

Wyraźnie wynika, że zaczęli spierać sie ze sobą od momentu kiedy Xardas opuścił zkon ognia i wszedł na ścieżkę zła. Ale jak Pyrokar będący poza barierą dowiedział się o tym, że Xardas ich zdradził

Kraver Lynch

Weteran
Weteran
Redakcja
Dowiedział się o tym po upadku bariery. Od Miltena. Wczesniej sądzono, ze Xardas nie opuścił zakonu. Chodzii mi o Khorinis.
Kiedy jednak wiesc o tym dotarła do klasztoru...no coz dalej wiemy jak to się potoczyło.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom