Wymiana Głośniczków...

Status
Zamknięty.

Phantom Lord

Active Member
Witam,
Ostatnio dostałem od starszych nowy pokój na poddaszu. Podłoga to 100m^2 desek świerkowych, więc strasznie rezonuje. Już jakiś czas temu myślałem o wymianie sprzętu grającego w moim komputerze, ale z powodu tej podłogi (nie mogę mieć subwoofera) i braku możliwości rozstawienia sensownie moich starych Creativów (chyba T6600 Inspire 5.1, czy jakoś tak... W każdym razie nie jest to szczyt marzeń), pomyślałem o GigaWorksach T40. Miał ktoś z tym styczność? Opinie są raczej pozytywne, ale chciałbym się dowiedzieć, jak głośne jest toto i czy bardzo brakuje tego subwoofera. No i czy wyjdzie mi ta zmiana na dobre? Dodam, że rodzice trochę narzekają na to dudnienie basów na parterze...

PS Mam w pokoju stary, ale jary sprzęt Technicsa (wzmacniacz, tuner, CD) z dwoma kolumnami 350W na Tonsilach, więc nie potrzeba mi jakiś strasznie mocnych głośników do kompa.

Xelitas

Member
Mam te Creative T40 od około 2 miesięcy i jestem naprawdę zadowolony. Mają raczej mało basów, ale pasma środkowe i wysokie są doskonałe. Głośniki idealnie nadają się do komputera, do średniej wielkości pokoju. W sumie można narzekać tylko na lekki niedobór basów i irytującą niebieską lampkę, która daje po oczach. Jak na biurkowe głośniki, to T40 są całkiem głośne, zresztą są również stosunkowo duże, co działa na ich korzyść.
Szczerze mówiąc nie znam tych T6600, ale myślę że po zamianie na GigaWorksy odczujesz wyraźną różnicę.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom