Współczynniki

Status
Zamknięty.

klaktor

New Member
mam pytanie: grajac lucznikiem/kusznikiem wiadomo inwestujemy w zrecznosc. czy grajac wlasnie kusznikiem/lucznikiem pakowanie rowniez w sile zwieksza obrazenia z tych broni ? jak to dziala ?

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
siła nic ci nie daje w wypadku, gdy chcesz być łucznikiem/kusznikiem
Tu reguła jest taka im większą masz zręczność tym lepsze kusze/łuki możesz zakładać
a co za tym idzie zadają one coraz większe obrażenia, jeśli chcesz dodatkowo zwiększyć obrażenia
wroga musisz szkolić celność beziego u jakiegoś mistrza specjalizującego się w nauce tego typu

Siła nie ma tu nic do rzeczy ona odnosi się do broni jednoręcznej i dwuręcznej

Wismerin120

Zastępca Przywódcy Leśników
Jak grałem paladynem to pakowałem w siłę i nosiłem kuszę, ponieważ o ile pamiętam do kuszy raczej była potrzebna siła, nie zręczność.

Dlatego mogłem być spokojnie wojownikiem, i kusznikiem.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
CYTAT
Jak grałem paladynem to pakowałem w siłę i nosiłem kuszę, ponieważ o ile pamiętam do kuszy raczej była potrzebna siła, nie zręczność.

masz racje siła jest do kuszy xD
pomyłka sory

Pandrodor

Member
Kusza wymaga siły, ale i tak im lepsza zręczność tym większe obrażeniaz uszy. Innymi słowy, tak jak siła zwiększa obrażenia z broni białej (mieczy itp.), tak zręczność zwiększa obrażenia zadawane przez kusze i łuki. Mam nadzieję, że zrozumiale piszę ;)

RobsonAjax

Member
Wszystko co wypisujecie to racja... ale to jest dział "Gothic 2", a w GII do noszenia kuszy potrzebna jest zręcznośc, a dopiero dodatek Noc Kruka wprowadzą taką zmianę. Na 99% jestem tego pewny.

Pozdrawiam.

Wismerin120

Zastępca Przywódcy Leśników
Właśnie zainstalowałem Gothic 2 no i muszę stwierdzić, że się pomyliłem. Żeczywiście w 2 wymagana jest zreczność, sorry ale praktycznie cały czas grałem tylko na NK dlatego się pomyliłem... <_<
Zwracam honor.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom