Witajcie Mam Problem

Status
Zamknięty.

Kubax230

Member
Otóz niedawno zrobilem format sytemu ;) I dokupilem 1gb ramu , i po zrobieniu tego i zainstalowaniu gothica 3 i wyskakuje mi problem where is the guru <_< Pisze ze cos jest nie tak z pamiecią. A dla pewnosci moj sprzęt: 2000+ ghz 1000ram geforce 6800 xt sterowniki 93.71 tak więc nie wiem o co chodzi <_< Mozecie mi wytlumaczyc czemu to nie dziala ?? u kolegi z tej samej plyty dziala ;)

M

michal_banszel

Guest
Jaką pamięcią? Wirtualną? Operacyjną? I co pisze ze jest nie tak?

xenex

Member
(ja jako spec w takich dziedzinach oczywiście pomoge).

Otóż było wiele teorii co do tego czemu pojawia się ten błąd. Jedni twierdzą dlatego że używa się quick save. Inni jeszcze z innych przyczyn więc nic na to prawdopodobnie nie da się poradzić. Było wiele tematów na ten temat wystarczyło tylko poszukać. Ale do rzeczy, musisz sobie z tym radzic i nie da się nic zrobić(Chyba). Ja również mam taki błąd jest on troche uciążliwy ponieważ może pojawić się w najmniej oczekiwanym momencie. Tak czy siak nie da się tego naprawić jest do kolejny błąd. Trzeba się z tym pogodzić.

Czekaj, wyskakuje w czasie gry czy jak włączasz?

BraveHeart

Member
Ja też miałem ten problem ale tylko raz i nawet nie wiem dlaczego. Teraz gram już od 2 tygodni i ani razu.

Kubax
wejdz na tą STRONĘ może Ci pomoże.

Kubax230

Member
Wlancza sie gra wyskakuje 1 i 2 filmik i nagle sie wylancza i tabela where is the guru wskakuje <_<

Potak

Member
To spróbuj wyciągnąć ram i wsadzić do innego slotu, albo poprostu (jak masz dwie) kości przepiąć :D (zamienić miejscami) A najlepiej to radze Ci wyciągnąć baterię z płyty głównej wraz z ramem, odpiąć wtyczkę od zasilacza od płyty i odczekać około 20 - 30 min. żeby zresetował Ci się Bios :) Być może płyta główna nie przyswoiła Ramu i nie odczytuje go tak jak powinna :D Często się tak zdarza, a sam format nie daje zbyt wiele :p Wiem, bo nie raz już miałem krytyczne chwile i wypinanie i resetowanie Biosu :D Pozdro

Kubax230

Member
Dzieki ale to z zdeczka zbyt ryzykowne bo juz raz robilem cos takiego i kompa zepsulem ;) Ale dzieki za pomoc.
Zna ktos moze inny sposob ?? Prosze :rolleyes:

Potak

Member
Przecież to żdana filozofia :D Wystarczy przycisnąc blaszkę która trzyma baterię i ona sama Ci wyskoczy, później ją włóż, co do wtyczki od zasilacza to też ma z boku tak dzyndzelek który przyciskasz i wyciągasz z płyty, a ram to bo obu stronach masz dwa ząbki, jednoćześnie je naciskasz i ram sam wyskakuje, potem normalnie wszystko wpinasz aż będzie takie cyknięcie, zresztą sam zobaczysz, że Ci wszystko weszło i wskoczyło jak miało :) Odwagi, tym bardziej, że będziesz uzywał palców a nie narzedzie ostrych :) Jakbyś ich używał to można się bać :p Ale tak to nie ma czego :) Zaufaj mi :D

M

michal_banszel

Guest
CYTAT(Potak @ 28-04-2007, 14:42) [snapback]139798[/snapback]
Przecież to żdana filozofia :D Wystarczy przycisnąc blaszkę która trzyma baterię i ona sama Ci wyskoczy, później ją włóż, co do wtyczki od zasilacza to też ma z boku tak dzyndzelek który przyciskasz i wyciągasz z płyty, a ram to bo obu stronach masz dwa ząbki, jednoćześnie je naciskasz i ram sam wyskakuje, potem normalnie wszystko wpinasz aż będzie takie cyknięcie, zresztą sam zobaczysz, że Ci wszystko weszło i wskoczyło jak miało :) Odwagi, tym bardziej, że będziesz uzywał palców a nie narzedzie ostrych :) Jakbyś ich używał to można się bać :p Ale tak to nie ma czego :) Zaufaj mi :D

A moze problem leży w złej konfiguracji timingow w biosie? albo generalnie zle ustawienia pamięci w biosie...

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
A miałeś wcześniej...demko G3 na kompie????

a tak poza tym to zmień pamięć wirtualną razy 2,5 tej co masz
i sprawdź czy ci nie poprawiło sprawy bo niektórym pomagało

cholera na Gk wszystkie metody mieliśmy opisane
cholera pamiętam że trzeba było coś zmienić w ini.
lub wgraj nowy patch może pomoże

Kubax230

Member
Ktorą wersje patha ?? :rolleyes: Bo slyszalem ze 1.08 pomaga przy problemach z pamiecią ale jak go zainstalowalem bylo to samo <_<

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
nom spróbuj ten patch 1.12

nom i przestaw pamięć wirtualną razy 2,5
bo powinno pomóc..tzn wiem że niektórym pomagało

poisoned666

New Member
CYTAT(Potak @ 28-04-2007, 14:18) [snapback]139788[/snapback]
To spróbuj wyciągnąć ram i wsadzić do innego slotu, albo poprostu (jak masz dwie) kości przepiąć :D (zamienić miejscami) A najlepiej to radze Ci wyciągnąć baterię z płyty głównej wraz z ramem, odpiąć wtyczkę od zasilacza od płyty i odczekać około 20 - 30 min. żeby zresetował Ci się Bios :) Być może płyta główna nie przyswoiła Ramu i nie odczytuje go tak jak powinna :D Często się tak zdarza, a sam format nie daje zbyt wiele :p Wiem, bo nie raz już miałem krytyczne chwile i wypinanie i resetowanie Biosu :D Pozdro

na co komu tyle kombinowania jak koniowi pod górę?? :blink:

wystarczy użyć zworki do resetu biosu..

Potak

Member
CYTAT(poisoned666 @ 29-04-2007, 07:26) [snapback]139886[/snapback]
na co komu tyle kombinowania jak koniowi pod górę?? :blink:

wystarczy użyć zworki do resetu biosu..

A umiesz czytać geniuszu ??? Widzisz że Kubax boi się i nie jest obyty z bawieniem sie z wyciąganiem Ramu i choćby Baterii z płyty głównej, a Ty wyskakujesz ze zworką ... Która jest 300 razy mniejsza od takiej kości Ramu ... n00b

Co do problemu to skoro nie jesteś pewny mojej podpowiedzi i zastosujesz wskazówki veed'a to gdyby (odpukać) nic one nie dały to zamontuj do jakiegoś swojego zioma, aby Ci pomógł bo na bank takiego będziesz miał ;) Strzała

noel20

New Member
jest na to jeszcze jeden sposób, tzn nie na resetowanie biosu ale na where is guru. zmniejsz taktowanie pamięci w biosie. ew dzielnik pamięci względem taktowania fsb, tak by pamięć działała wolniej. sprawdzone i działa. jak nie będziesz wiedział jak to w biosie przestawić to google rządzi... jest mnóstwo o tym materiałów...np:
http://www.strefapc.pl/index.php?option=co...3&Itemid=53
pozdrawiam i życzę miłego giercowania:D

LoooL !! Edytuj posty, nie dam warna bo mogles nie wiedzieć ale tam jest taki przycisk edycja - szczur

qurcze mnóstwo pisze sie przez ó....:/

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom