Możliwe że to popularny blaster który działa właśnie w taki sposób, ale mimo wszystko 2 metody (ta 1 działa w 100%)
1. Format
2. Kiedy pokaże ci się ten komunikat że za 60 sek komp off, to klikasz na zegar prawym -> właściwości i przestawiasz date na rok do tyłu. Teraz masz rok do zamknięcia systemu xD.
Instalujesz firewalla (z SP2 może być chociaż dla mnie to nie ma zbyt optymistycznego tworzenia reguł) np. Zone Alarm, Kerio Personal Firewall. W internecie jest trochę o konfiguracji obydwu firewalli. Jeszcze będziesz potrzebował antywirusa. Najlepsze darmowe i szybkie to NOD32 i Avast.
Następnie odpalamy necik, blokuj wszystkie połączenia wych/przych dla programów których nie znasz (no oprócz windowsowych usług). Włazimy na Windows Update i ściągamy łatki. Jeżeli masz lewego windowsa to wchodzimy do aktualizacji automatycznych i wybieramy Aktualizacje ściągaj za moją zgodą i instaluj za moją zgodą czy jakoś tak.
Z blasterami i innymi tego typu wirusami jest jeszcze tak że zapychają łącze po iluś tam minutach, więc radze się pośpieszyć ze wchodzeniem na Windows Update po włączeniu neta i rozpoczęciu ściagania aktualek, bo po kilku minutach możemy nic nie zrobić, i wtedy reset.
Ps. po wyeliminowaniu wirusow, proponuje ustawić datę spowrotem na aktualną