Where Is The Guru..

Status
Zamknięty.

BeCrazy

New Member
No cześć!
Mój pierwszy post na tym forum - z góry uprzedzam, że szukałem już wszędzie i póki co nic nie pomogło..
Podczas włączania gry Gothic 3 wyskakuje mi większości znane okienko "Where is the guru?" i nic się nie dzieje.. Do tej pory nie miałem z tym problemów, dopiero zaczeło się coś dziać gdy dochodziłem do Montery.
Instalowałem już Patch 1.12 i nie pomaga.
Parametry komputera:
AMD Sempron processor
3000+
1,81 GHz, 1,00 GB ram.

Starajcie się mi tłumaczyć dosyć wyraźnie, gdyż jestem w tych rzeczach zupełnie zielony :>

Wysoki93

Active Member
Masz bardzo słaby procesor, RAM styknie a jaką masz kartę graficzną?
Oprócz tego zamiast instalować patch 1,12 pobierz wersję 1,74

BeCrazy

New Member
Karta graficzna, uhm... jest napisane:
Readon X300/X550/X1050 Series
i..
Readon X300/X550/X1050 Series Secondary.

Wysoki93

Active Member
Gdzie tak jest napisane? Jaki masz system operacyjny? Jeśli xp to kliknij PPM na pulpicie > Właściwości > Ustawienia i odczytaj model karty.
No i ściągnij tę łatkę co mówiłem, poprawia na prawdę wiele błędów i powinna przyśpieszyć grę.

BeCrazy

New Member
No własnie tam mam tak napisane, za moment wkleje screena. Co do łatki - mógłbyś podać link?
Screen.

BeCrazy

New Member
Własnie wkleiłem skrina - edytowałem post. Sprawdź.
Dzieki za łatkę.

Wysoki93

Active Member
Wejdź jeszcze w: PPM na Mój komputer > Właściwości > Sprzęt > Menadżer urządzeń i rozwiń drzewko 'Karty graficzne'
Poza tym wejdź na stronę click! i wybierz z listy Gothic 3, są osoby które nie wierzą tej stronie ale może ona nam przybliżyć sytuację, warto spróbować.

BeCrazy

New Member
Wszedłem na tą strone, Wybrałem Gothic 3 i co dalej ;o?
W "Sprzęt" jest to samo jeśli chodzi o kartę.

Wysoki93

Active Member
Co do procesora i pamięci miałem rację, nie wiedziałem tylko że twoja karta graf. jest taka słaba
Grasz w G3 po raz pierwszy? Może po wgraniu łatki gierka pójdzie na minimalnych, przekonamy się za 2h, życzę szczęścia

BeCrazy

New Member
W sumie grę kupiłem ponad trzy lata temu - ale tak, gram po raz pierwszy.

EDIT:
Okej, zainstalowałem łatkę - działa, niestety usuneło mi wszystkie save'y. Trudno, przeżyje. Lecą plusy ;p.

EDIT2:
Jednak nie, włączam grę a tu..:
Problem.
Dawniej nie miałem tego problemu ;o.

Wysoki93

Active Member
Masz tak za każdym razem kiedy włączasz grę?
W poniższych linkach daję Ci save z początku gry wraz z minimalnymi ustawieniami, wklej te dwa pliki do Moje dokumenty > Gothic3
1
2
Odpal grę, wczytaj tego save i zobacz czy błąd ciągle występuje.

BeCrazy

New Member
Dziękuje za minimalne ustawienia, problem zażegnany. Lecz.. zauważyłem, że w pliku gothic3 w "Moje Dokumenty" są moje stare zapisy gry, niestety gdy naciskam w grze "Wczytaj" nic tam nie mam, wiesz co może być przyczyną?

Wysoki93

Active Member
Po wgraniu łatki zmieniła się wersja gry i stare zapisy nie działają, możesz je usunąć z dokumentów i odzyskać trochę miejsca na dysku.

BeCrazy

New Member
"problem zażegnany"
- Chodziło o problem czerwonej grafiki, niestety zmiana nazwy pliku nie pomogła.

Wysoki93

Active Member
To spróbuj po prostu włączyć 'Nowa gra', jeśli problemu z grafiką już nie ma to zostało już chyba tylko grać od nowa i nic więcej ;)
Jeśli wszystko będzie chodziło prawidłowo (włącz grę ponownie i znowu sprawdź), napisz aby zamknąć wątek, tyle.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom