Walka

Status
Zamknięty.

Szakall

Member
Mam pytanie co trzeba zrobie zeby miec brona dwureczna czy jedno reczna (trafiena krytyczne 100%) bo ja mam 20% i nie wiem jak to zwiekszyc i z lukami i kuszami tez bym prosil o wytlumaczenie. ;)

Potak

Member
Troche dziwne pytanie ... Nie ma na to recepty ... Poprostu im większe umiejętności tym większe prawdopodobieństwo zadania krytyka ... Poza tym, krytyk pojawia się co 3 co 2 uderzenie przy Mistrzu w posługiwaniu się daną bronią ... Który raz grasz w G ?? Bo coś mi się zdaje, że powoli przeginasz z tymi tematami ... ale to już pozostawie do oceny chłopakom z wyższą rangą ;) Pozdrawiam

Dadex

Al di là delle nuvole
Weteran
W pierwszym Gothicu jest trochę odmienny system walki niż w drugim. W pierwszej części są dwa poziomy, adept i mistrz, a wygląda to mniej więcej tak, że przy pierwszym poziomie masz 10% (albo cos w tych granicach) na uderzenie krytyczne, a „na mistrzu” bodaj 30%. Jak łatwo wywnioskować nie możesz mieć 100% i nie każdy twój cios będzie krytyczny.
W Gothicu II już możesz osiągnąć 100% i wówczas wszystkie uderzenia są jednakowej mocy.

To się tyczy broni jedno i dwuręcznej, z broniami dystansowymi nie pamiętam jak było, możliwe, że podobnie.

Mogłem coś pomylić, bo dawno nie grałem, ale chyba tak to się prezentowało.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom