W Jakie Magiczne Miecze Inwestować U Benneta?

Status
Zamknięty.

Szeryf1592

Pomocnik Magów Wody
Jak w tytule tematu,czy inwestować PN w magiczne miecze oprócz oczywiście DMONS?

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Rozumiem że jesteś czeladnikiem u kowala w mieście :)
Moim zdaniem opłaca się zainwestować te PN bo później możesz sprzedać te miecze.Jest na tym spory zysk ale też trzeba wydać trochę złota na zakup odpowiednich składników.Ale to i tak jest czysty zysk.I dla siebie też możesz wykuć coś porządnego ;)
Możesz mnie nie słuchać ale ja radzę ci abyś wydał te PN na naukę kucia mieczy :p

tosiapl

Member
Jeśli chcesz zarobić kasę, to:
Zainwestuj w "Dobry Miecz", ponieważ sprzedaje się go u mnie za 250 złota, a "Dobry Długi Miecz" za 300 złota, więc na niego się zmarnuje tylko PN. A magicznych mieczy nie można sprzedawać z tego co wiem

czlapek14

Member
Wszystko się da sprzedać nawet Oko Innosa czy Szpon Beliara. I ja Ci nie radzę marnować PN na miecze. Możesz se dobić do Dobrego Miecza ale dalej już się albo nie opłaca, albo będzie to czyste marnotrawstwo PN, bo w końcu po co nam Rubinowe Ostrze jak nie możemy go unieść lub się nim nie umiemy posługiwać? Bardziej opłaca się kupować miecze a PN zostawić na atrybuty czy walkę. Oczywiście w późniejszych rozdziałach powinieneś się zainteresować magicznymi ostrzami, ale nie ucz się robić ich wszystkich tylko 1 potrzebny i dużo silniejszy od tego co masz w tej chwili. No i oczywiście takie ostrza dają dużą premię do walki bronią, a wtedy kiedy 1 pkt umiejętności kosztuje 3 PN jest to cholernie przydatne.

tosiapl

Member
Ja ogólnie zarobiłem ok. 40000+ złota za robienie mieczy "Dobry Długi Miecz" A straciłem ok. 8 PN -,-

Dzyl

El Principe
Opłaca się inwestować w robienie mieczy.Ucz się aż do El Bastardo.Dobra broń i za dużo kasy można ją sprzedać.Dużo PN się straci ucząc się tych wszystkich broni, lecz potem ma się sporo kasy.

jacksonheyes

Member
Moim zdaniem nie opłaca się inwestować, bo to tylko strata PN. Silne miecze i tak można zdobyć bez wykuwania. :p

czlapek14

Member
Tylko jeśli Ci się opłaca. Na przykład nieopłacalnie by było go wykuć kiedy jeszcze nie masz mistrza w broni jedno lub dwuręcznej. Zapisz się przed nauczeniem, i sprawdź jakie te miecze zadają obrażenia i czy jesteś w stanie je unieść. Kiedy znajdzie najlepszy dla siebie to się wczytujesz i uczysz się tylko tego. Nie opłacalnie by było gdybyś miał miecz zadający 110 obrażeń a najlepszy miecz jaki możesz mieć zawierałby 100 obrażeń i + 10 do umiejętności bo to jest to samo. No i oczywiście jeśli masz punkty nauki które po dodaniu do jakiegoś atrybutu udostępnią Ci nową, silniejszą broń(dostępnej u kupca) od magicznej nawet konsekrowanej której musisz się nauczyć za taką samą ilość punktów oczywiście też nie jest opłacalne. To takie proste przykłady. Jeśli już uczysz się kuć broń za dużo PN to najpierw dokładnie przemyśl czy z tymi PN nie możesz zrobić czegoś bardziej opłacalnego..

Gaan

Handlarz
Ja na twoim miejscu uczyłbym się wykuwania mieczy jak grasz paladynem bo technicznie rzecz biorąc masz więcej siły i wtedy masz miecz zakonu więc aż do szóstego rozdziału walczysz właśnie tą bronią i dopiero na statku naucz się wykuwać albo ciężkie magiczne ostrze na smoki lub Duże magiczne ostrze na smoki(to zależy od jakim rodzajem broni walczysz)

Gdy gra się łowcą smoków sytuacja jest zupełnie odwrotna bo musisz uczyć się wykuwania mieczy takich jakich teraz potrzebujesz . Na twoim miejscu uczyłbym się miecza który wymaga np. trochę więcej niż akurat masz siły i który więcej przy okazji odejmuje . Ale zawsze i tak będziesz prędzej czy później potrzebował lepszego miecza więc i tak to nie ma większego sensu w jakie bronie będziesz inwestował.

luke22

Member
ja zawsze uczyłem się wykuwania mieczy, wg mnie jest to bardzo przydtane,jeśli paladynem to polecam pokolei miecze aż do dobrego długiego miecza potem szpon beliara i na koniec gniew innosa (wszystkie są 1h), ale wnioskuje że grasz łowcą smoków z broniami 2h, więc do wykucia proponuje tylko dwuręczny miecz magiczny i DMONS, a w międzyczasie szpon beliara i inne zwykłe bronie.

EDIT: jeśli nie lubisz szponu beliara jest 2h miecz magiczny zadjący 120 obrażeń, 100 siła nie pamiętam nazwy

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom