Ulubiona Gra Blizzarda.

Status
Zamknięty.

Crisis

Strażnik Magów Wody
VIP
Redakcja
Jaka jest wasza ulubiona gra Blizzarda? Jest to moim zdaniem najlepsza firma od tworzenia gier, Starcraft, Diablo, Warcraft.

Blizzard stworzył wiele bardzo fajnych gier, z czego parę bardzo lubię jednak moją ulubioną grą stworzoną przez nich jest oczywiście Diablo 2. Diablo 2 + dodatek tworzą genialną grę, może i ze słabą grafiką teraz, ale w czasie wydania była ona całkiem niezła. Wspaniały tryb multiplayer. Można też pochwalić twórców gry za sporą ilość potworów oraz broni i innych przydatnych rzeczy. Każda z postaci jest inna i inaczej się nimi gra, ponieważ każda w inny sposób walczy, oraz mają różne przydatne umiejętności. Również pochwalić można "klimat" gry, który jest niezwykły i czasem człowiek się dzięki temu czuje jakby to on był tą postacią walczącą z zastępami wroga. Jednak to nie te czynniki zdecydowały o ogromnej popularności Diablo 2. To dzięki grywalności D2 ma wręcz niewyobrażalną popularność. Mimo swych lat Diablo 2 jest cały czas najbardziej grywalną grą wszechczasów. Można teraz już szczerze powiedzieć, że Diablo 2 jest w czołówce gier wszechczasów. Moim zdaniem Blizzard stworzył grę ponadczasową, która mimo swoich lat przyciąga wiele graczy. Tylko pogratulować im za stworzenie takiej gry. ^^

Zapraszam do pisania, którą grę Blizzarda lubicie najbardziej. ;]

Pozdrawiam, Crisis.

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Wbrew pozorom to bardzo trudna rzecz, wybrać najlepszą grę, bo choć Blizzard nie zrobił ich aż tak dużo to jednak każda była wielka. I tak mogę wspomnieć ukochany Starcraft a także niezapomniane Diablo. Jednakże po dłuższej chwili zastanowienia wybiorę Starcrafta - bo to gra niezwykła. Nie było nigdy przed i nigdy po tak doskonałej strategii ( ktoś powie Worl of Worldcraft ale mi się specjalnie nie podobało ). Pamiętam jak z kumplami namietnie w niego pocinaliśmy, tworzyliśmy nawet własne scenariusze, no bomba! Nawet kupiłem książkę pt."Krucjata Libert'ego" oparta na grze Starcraft.
Teraz tylko nie mogę się doczekać kolejnej odsłony tej gry, która mam nadzieję pojawi się w tym roku. Tylko szkoda, że mój komp jej pewnie nie pociągnie... ;)

szczurek

Menda serowa
Weteran
Nigdy nie trawiłem w3 i wowa, ale blizzard ma tez inne gry prawda ?? :p

StarCraft - na tej grze się wychowalem i pogrywam po dzień dzisiejszy. Gra ma kilkanaście lat a mimo to do dziś jest lubiana na całym świecie. Szczegolnie dużo radości dostarcza gra z kolegami po sieci, ale to normalne w każdej grze :)

Diablo 2 - ostatnio dużo pogrywam, mimo że gre przeszedłem po kilka razy to nie nudzi się. Singla cisnę może troche mniej ale na multi zawsze jest ciekawie.

Elrath

Member
Hmm... szczerze mówiąc moje spotkanie z produktami firmy Blizzard było krótkie i bardzo przyjemne. Miałem okazję zagrać w dwie gry, które wyszły spod ich znaczka czyli Diablo II oraz Warcraft III. Gdybym miał postawić na moją ulubioną miałbym problem, ponieważ Diablo jest jednym z moich ulubionych RPG z elementami akcji, a z kolei Warcraft strasznie przypomina mi Warlords Battlecry III, od którego ostatnio nie mogę się oderwać. Jednak mój głos pada na Diablo, mimo tego, że i może nie ma tam tyle rzeczy co w jego rywalu, ale jednak przecież to zupełnie inne gatunki(Kamil13 Diablo nie jest H&S :]) Diablo ma coś czego Warcraft nie ma i sam nie potrafię powiedzieć co to jest, bo przecież obie mają świetny klimat i grywalność, ale uważam, że lepiej grało mi się w Diablo.

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Najlepsza ? Diablo 2. Bez żadnych rozmyślań. Może i jest to typowa sieczka. Ale w jakim stylu !. Dobra fabuła, olbrzymi arsenał wyposażenia i dość dużo możliwości rozwoju naszych postaci. Gra dużo oferuje i na wiele czasu potrafi wciągnąć. Dlatego Diablo 2. Reszta gier Blizzarda nie ma tego czegoś.

Cisu

Member
WarCraft 3. Zdecydowanie i tylko to! W życiu nie grałem tak długo w jakąkolwiek grę (nawet w Gothica ;P) i żadna inna nie potrafiła mnie tak wciągnąć i dać tyle możliwości. Już było o tej grze kilka tematów, wiec nie będę pisał po raz któryś tego samego.

Co do Diablo. Przeszedłem jedynkę i bardzo mi się podobała, jednak w dwójce zraziło mnie sporo rzeczy, jak naprzykład po każdym zapisie powrót do "bazy", odnawianie mobów, przez co mój kumpel w pierwszym akcie dobił 30lvl -.-. Mnie nigdy Diablo II nie wciągnęło dłużej niż trzy akty, więc nawet nie wiem, jakie jest konkretne zakończenie, oprócz tego, że robimy sieczkę i pokonujemy zUo.

Jakby nie patrzeć, to WarCraft i StarCraft mają ze sobą wiele wspólnego ;). Grałem w StarCraft I i do złudzenia przypominała mi WarCrafta III, tyle, że w innej oprawie, z innymi jednostkami i kilkoma jeszcze różnicami, ale mechanika gry praktycznie identyczna :p.

...po tak doskonałej strategii ( ktoś powie Worl of Worldcraft ale mi się specjalnie nie podobało )

World of WarCraft to MMORPG ;P. IMO najlepsze, jakie powstało, grałem sporo i ogólnie bardzo lubię, ale jedynie na oficjalnych serwerach Blizzarda, a nie mam tyle kasy, żeby sobie pozwolić na regularne granie ;). I jak każde MMO kiedyś się nudzi.

T

Thran

Guest
Zdecydowanie seria Warcraft mnie się najbardziej podoba ciekawa fabuła a WoW to normalnie arcydzieło ciągle w niego gram mimo że na privach :(

Na drugim miejscu jest Starcraft ale niema tego czegoś co WC ale podoba mi się ogólnie.

A tak BTW. nie było czasem takiego tematu ?

daria

Szejn
Weteran
Najlepszą dla mnie grą Blizzarda jest Wow (World of Warcraft)... Gram w nią odkąd mam nowego kompa (jakieś dwa lata) i jeszcze mi się nie znudziła...Zapewne jeszcze dużo rzezy nie odkryłam i pewnie nigdy nie odkryje, ale na tym właśnie polega ten czar... Rozbudowany świat itd. Dzięki WoW znam większość słów angielskich, z czego bardzo się cieszę :p Jest wiele lepszy niż Line Age czy inne gry :p

Drugą jest oczywiście Diablo... Przeszłam wszystkie części po kilka razy, teraz nie mam Diablo, a czasem mam chęć sobie zagrać - trudno :p Choć gra bardzo stara, grafika nie powala, ale fabuła i sama rozgrywka są niczego sobie :D O takich grach się po prostu nie zapomina :D Teraz sobie na komórkę sprawiłam i dość często gram, bp Diablo jest doskonałe na każdą "konsolę' hehe...

A właśnie i tu mam pytanie... Jest może Diablo na Play Station?? Pewnie nie ma, ale wolę zapytać - przecież niż nie tracę :p

edik

Member
Bez apelacyjnie Diablo II..... ech pamiętam jak dostałem je od wujka, całe dnie w to grałem, strasznie wciągająca gra i bardzo bardzo rozbudowana mnóstwo broni, z dodatkie aż 7 klas postaci(najbarzdiej lubiłem druida i barbadzyńce) mnóstwo potworów no i mroczna trójca kto grał to wie o co chdzi.... :)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom