Tzar: Ciężar Korony

Status
Zamknięty.

Silden

RPG'owiec
VIP
logo.jpg

Tzar: Burden of a Crown jest grą strategiczną czasu rzeczywistego w klimatach średniowiecza - fantasy. Mamy do wyboru 3 frakcje: Arabów, Europejczyków i Azjatów. Każda z tych ras różni się jednostkami, zdolnościami, budynkami specjalnymi i wieloma innymi. Mamy tu do czynienia z między innymi Samurajami, Janczarami, Rycerzami, Smokami, a nawet z jednostką zwaną MESJASZ, najpotężniejszą z całej gry.

Gra dla fanów Starcrafta, Warcrafta itp. Według mnie przyjemna grafika, ładna muzyka i godziny spędzone w grze przez internet naprawdę zaspokajają potrzeby RTSowców. A nawet jeśli nie to w internecie bardzo łatwo znaleźć mapy stworzone przez graczy i fanów. Osobiście gram już od kilku dni (około 2.5 tygodnia) i jestem zachwycony. Mile uzupełnia mój czas w oczekiwaniu na nadchodzące "Heroesy" 6.

No dobra liczy się :p

Binek7

Member
Ale i tak najlepiej gra sie po sieci, szczególnie z napalonymi kumplami.:D
Raz byłem świadkiem nawet takiego przypadku, że nie zmieścili sie wszyscy do gry. Max 8 osób, a było nas bodajże 10. :D
Na prawdę bardzo dobra zabawa, gra urozmaicona i fajna muzyczka. :D
Polecam na prawdę. Szczególnie po sieci.

HoteK

Obywatel
Grałem w to kiedyś nałogowo ale się znudziła :D Robiłem tyle wojska , że gra sie cieła
P.S azjaty Rulez

Silden

RPG'owiec
VIP
Nie zgodzę się. Arabowie są lepsi. :D Azjaci jedyne co mają dobrego to smoka. A Araby mają Warsztat Magów, gdzie można tworzyć artefakty, z wieśniaków można robić wojowników Dżihadu, magowie potrafią tworzyć Latające Dywany... Ogółem tą rasą gram najczęściej, żółtkami prawie w ogóle.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Shawnowi zdjąć warna !

Ile kosztuje ta gierka?

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Gra jest stara, grałem w nią na moim pierwszym kompie, czyli z 8 lat temu. Na allegro znalazłem tylko jedną aukcje http://allegro.pl/tzar-ciezar-korony-perfekcyjna-i1290064241.html więc sam widzisz.

Ja w zasadzie dawno w to nie grałem, bo już kilka lat będzie. Ale z 6-7 lat temu też nałogowo zdarzało się grać. Frakcji nie pamiętam, nie miałem jakoś ulubionej, każdą po trochu grałem. Jak skończę G3 to może odpalę i to dla przypomnienia starych czasów : ]

Silden

RPG'owiec
VIP
Z tego co pamiętam to Tzar ma status gry tak starej, że można ją legalnie ściągać. Tak mi się przynajmniej wydaje.

Binek7

Member
Europa jest pro, nie da się nimi szybkich wjazdów robic, do tego mają słabe jednostki. Rasa idealna dla koneserów. :D

Silden

RPG'owiec
VIP
Jak gram Europą to staram się jak najszybciej mieć Wyprawy Krzyżowe. Wtedy robimy taką przy zamku wroga i jazda Krzyżowcami! Następnie posiłki złożone ze strzelców i rycerzy, żeby wytępić całą ludność nastawioną nieprzyjaźnie.

Plazer

Member
Tzar, świetna gierka. Jedna z moich ulubionych strategii (razem z heroesami, warcraftem, kozakami i age of empires). A moja ulubiona rasa to europejczycy. A szczególnie lubię "wyprawy krzyżowe" ;P .

A co do Tzar, tak uzyskał już licencje freeware (darmowa). Tutaj macie link do legalnej zassania pełnej wersji gry.

http://cvr.pl/gry/tzar.php

Scores

New Member
Przepraszam że odświeżam temat, ale jednak mam propozycję.

Shawn, dzięki, widzę że spodobał ci się Tzar. Nawet go reklamujesz :D

No ale wracając - mam pomysł na fabularną mapę na 8 graczy. Jeśli znalazłoby się kilku "napaleńców" to chętnie bym ją wykonał. Co wy na to ??

Visc

New Member
Ahh ile to się wieczorów spędziło na graniu w cara. Dodatek też był, ale został wypuszczony tylko na Włoski albo Hiszpański rynek.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom