Trojan

Status
Zamknięty.
Witam! Mam mały problem. Kupiłem oryginalną grę gothic 2 noc kruka wkładam płytę do napędu wchodzę w mój komputer i w płytę aż nagle antywirus (kaspersky anti-virus 2009) pokazuje komunikat że na płycie jest trojan. Co zrobić instalować czy nie mieliście taki problem? Na jakimś forum przeczytałem,że kaspersky wykrywa tam trojan chociaż go nie ma. Czy tam jest ten trojan?

Fahrenheit

Pimpu?
Nie powinno być, przecież wydawcy sprawdzają gry. Być może antywirus się pomylił. Spróbuj usunąć Kaspersky'ego, zainstalować grę i wgrać antywira od nowa (o ile to możliwe).

Vendetta

Deathproof
VIP
Tam nie ma trojana.
Bez obaw, możesz zainstalować Gothic 2 spokojnie. Nic się nie stanie, po prostu Kaspersky wariuje.
Pozdrawiam

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Każdy anty wir czasami widzi niektóre pliki jako potencjalne zagrożenie, mimo tego, że nie mają one żadnych właściwości ku temu

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Też mam oryginał i Kaspersky również wykrywa u mnie wirusa, chociaż go tam nie ma. Zwykła pomyłka antyvira, czy cuś tam. Tak czy siak, możesz bez obaw zainstalować grę :)

szczurek

Menda serowa
Weteran
Dodam tylko od siebie ( tak, dla potomnych ;] ) że avast też świruje podczas instalacji Nocy Kruka :)

mickos42

Member
Ja też tak miałem i tak się wkurzyłem że chciałem grę oddać ale w porę się skapnołem

Najemnik@

Member
Miałem tak samo przy avascie i nod32, poprostu wyłącz anty vira i zainstaluj gwarantuje Ci ,że mozesz spokojnie zainstalować i żadnego vira nie ma.

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom