[telewizja] Reklamy

Glifion

Hitman
Weteran
To pierwsze słowo idealnie oddaje całość pojęcia, od lat nasze oczy i uczy musiały znosić te nieopisane męki. Jednak wbrew naszym chęciom stały się równie ważną częścią życia, jak i samo życie.

Mimo posiadania pilota nadal nie potrafimy skutecznie omijać reklam w telewizji, przeklęte wyskakujące reklamy w internecie, oraz wszelakie plakaty otaczają nas ze wszystkich stron.

Ileż to razy rzucaliście obelżywe wyrazy w kierunku telewizora, gdy przerwano film w bardzo ważnym momencie? Ja bardzo często tak mam, podzielcie się opiniami na temat poszczególnych reklam, tych wkurzających, nowych, starych, śmiesznych, głupich...

Mam nadzieję, że temat pożyje trochę, albowiem reklam ci u nas dostatek, a i nie zapowiada się żeby coś się zmieniło.

xenex

Member
heh ładny temat trzeba przyznać :)

Ja osobiście nienawidzę żadnych reklam, czy to Film czy to Ajax czy zapowiedź jakiegoś meczu czy coś takiego. Dla mnie powinni zlikwidować wszelkiego typu reklamy. Nie miał bym nic przeciwko owym reklamom żeby nie to że przeszkadzają mi w oglądaniu filmu, a ciekawe jest to że ów reklamy puszczają zawsze w najciekawszych momentach filmu. Dlatego to tak mnie wkurza ; ).
Ogólnie to nie jestem aż tak wściekły jak (np.) moi kumple którzy bluzgają gdy reklamy przerywają im film.
Co do śmiesznych reklam to zaliczam :
- Wszystkie niemieckie reklamy proszków do prania itp. w których podkładany jest polski głos :D (Jak to żenująco brzmi).
I innego typu badziewstwa nie warte naszej uwagi.
Głupie reklamy to takie np. Reklama Pepsi gdzie reklamują nową puszkę czy też butelkę, bądź reklamy sieci komórkowych.

szczurek

Menda serowa
Weteran
Reklamy... To przez nie czesto omijam jakis film i wole go sobie zalatwic na kompa ;] Albo czekam az pojawi sie w stacji w ktorej reklamami nie przerywa sie filmów.
Większosc z nich jest idiotyczna. Chęc naciągniecia jednostki na zakup danego produktu jest jak widac u naszch rodakow bardzo silna. Faktycznie, ciezko tez reklame ominąć, bo nawet gdy ma sie te kilka set programow to cięzko trafic na kanal gdzie akurat reklamy nie ma ;]
Reklamy ktore przyciągają moj wzrok to te z pięknymi kobietami w roli głównej ^^ No i od zawsze lubilem reklamy Plusa z udziałem kabaretu Mumio :)

switek17

Member
CYTAT(szczurek)
No i od zawsze lubilem reklamy Plusa z udziałem kabaretu Mumio

ja też, gdyby wszsytkie reklamy takie były, to nic bym do nich nie miał
jeszcze lubię reklamy Sprite - ja sprite ty pragnienie :p super, ta ostatnia z szalikiem rlz

Co do mojego zdania o reklamach? Wkurzają mnie te w internecie argh. Ale mam na to sposób: Firefox + wtyczka adblock i nie ma reklam :D
Reklamy w TV? Jeżeli po filmie to ok, ale nienawidzę jak mi w czasie filmu wyskakują.
Pamiętajcie też, że reklamy mają funkcję informacyjną. Gdyby nie one, to skąd ludzie dowiadywali by się o nowych produktach? z wiadomości? :lol:

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Ogółem reklam nie oglądam. Gdy tylko nadciąga owy przerywnik, jak najszybciej przełączam na jakiś muzyczny kanał. Jak tam jest także reklama wychodzę z pokoju na jakiś czas i wracam po 20 minutach.
Denerwuje mnie strasznie to, że ostatnio reklamy stały się coraz dłuższe. Kiedyś było to 5- 10 minut a teraz od 20 w górę.

CYTAT
No i od zawsze lubilem reklamy Plusa z udziałem kabaretu Mumio

Zdecydowanie najlepsze reklamy jakie kiedykolwiek wyszły. Jedyne, na które lubię patrzeć.

Reklamy w internecie ?
Jak tylko widzę reklamę na pół strony, przez którą nie można nic zrobić, to mnie krew zalewa. Nie mam żadnych wtyczek, więc muszę cierpieć.

Reklamy na ulicy ?
Toleruję tylko plakaty o nadciągających koncertach. I tylko takich szukam i je uważnie oglądam. Na te wszystkie bilbordy to nawet nie zwracam uwagi.

Sever Sharivar

Słodka...
VIP
Reklama jak to reklama pojawia się nagle w środku akcji i wzbudza jakże negatywną reakcję widzów, w tym moją. Wiadomo, że stacje puszczają reklamy bo mają z tego pieniądze, ale trochę przesadzają. Przykład: stacja TVN, superkino w piątki. Oglądam film, który jeszcze na dobre się nie zaczął a tu reklama. Jak już jest reklama przerywając film, to można iść zrobić sobie kolacje, wypić herbatę/kawę, napisać sms czy iść do łazienki. I tak nic nas nie minie, TVN-owskie reklamy trwają od 10-20 minut. Przez ten czas oglądamy filmiki o super proszku Ariel, płynu do naczyń Pur, wszelkiej maści past do zębów, dezodorant AXE czy któraś tam reklama o butach. Może dlatego lubię oglądać TVP1 i 2 bo tam nie ma reklam, ale za to wartościowe filmy lecą późno. Do dziś pamiętam jak nastawiłam budzik na 2:30 by obejrzeć jedną produkcję.
Hm, a reklamy, które mi się spodobały... Na pewno te z PLUSA z kabaretem Mumio jak i te całkiem nowe (np. ta gdy przychodzi do szpitala pewien mężczyzna by odwiedzić ojca a zastaje tylko puste łóżko - daje to do myślenia), Sprite i pragnienie, ta z keczupem Pudliszki, kaczką i frytkami i parę innych. Jednak dla mnie wszelkie przerywniki mogłyby zniknąć. A wyobraźcie sobie reklamę w samym środku jakiegoś ważnego meczu:>

bredpl

Member
Reklama, jak ja tego nienawidzę, gdy się pojawia jesteśmy źli dlaczego akurat teraz, co gorsza trwają strasznie długo. Czasami mam wrażenie że raklamy trwają dłużej od filmu. Siedze sobie, nagle reklama a dlatego że nie chce mi się nigdzie iść a na innych programach nic ciekawego nie leci lub też reklama to siedze bezczynie i się gapie w reklamy, jakie głupie i bezsensowne są lub rozmyślam. Kilka razy zaczełem zgadywać jaka to reklama bo gdy tyle razy się to samo ogląda to się zapamiętuje.
Reklama to jest naprawdę denerwująca rzecz, gdy się skończy to leci kawałek filmu a potem znowu reklama. Jak już pokazują filmy kiedy będą lecieć i co i jak? To wydaje mi się że zaraz się reklamas skończy a tu nagle znowu o produktach.
Najgorsze że trwają coraz dłużej bo jakby trwały 5 minut to może bym to zniusł ale 20 minut to już przesada. Pewnie za jakiś czas będą reklamy godzine, było by to dziwne ale jak tak dalej pójdzie.
Często widze jakiś ciekawy film który trwa 2 godziny, to myślę sobie że jest to fajny film a potem okazuje się że były w tym filmie 3 przerwy reklamowe przez 20 minut, to już wypada godzina filmu, stracona na reklamy. :D ;) :)

Tak to już jest w życiu, trzeba się do tego przyzwyczaić lub po prostu robić coś innego. <_< :D B) ;)

Pozdrawiam ;)

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Fakt wściec się można zwłaszcza jak puszczają reklamówki
w najlepszym momencie filmu i trwają one po 20 min!!!!!
Żal straszliwy bo widzowie mają dość reklam, którymi nas bombarduje świat
Telewizja na tym zarabia ok..ale dlaczego ma zarabiać dokładnie w najciekawszych momentach filmu???
odpowiedz jest prosta..bo wtedy najwięcej ludzi siedzi przed TI-WI..i najwięcej może ową reklamę zobaczyć
aczkolwiek to bzdurne myślenie bo ludzie zazwyczaj w trakcie reklam albo przełączają na inny kanał
albo wogóle odchodzą od telewizora.....żygać się chce jak ci te durnoctwa puszczają..irytujące straszliwie
zwłaszcza jak jest dobry film i człowiek się wkręci w akcje a tu....KICHA....na 20 minut tracisz wątek

szczurek

Menda serowa
Weteran
To ze reklama która pojawia sie w trakcie filmu trwa tak długo i ukazaje się w najciekawszym momencie jest celowym zabiegiem ;] Wted na pewno chcec zobaczenia tego co stanie sie za chwile weźmie górę i widz bedzie oglądał daną stację zeby nic nie umknęło jego uwadze, po przeciez nei wiadomo do konca kiedy film wroci na antene :)

Dadex

Al di là delle nuvole
Weteran
Nie będę się zbytnio rozpisywał bo i nie ma o czym. Nie trawię reklam, są one jak wrzód na tyłku. To, że są one między poszczególnymi programami, filmami czy serialami, aż tak bardzo mi nie przeszkadza, jednak przerywanie filmu i to przeważnie w punkcie kulminacyjnym potrafi zirytować. Żeby to jeszcze przerwy trwały te dwie minuty, ale gdy przekraczają dziesięć minut to odechciewa mi się oglądać dalej. Także irytujące są opóźnienia spowodowane reklamami, nie raz przedłuża się jakaś transmisja i np. film na który oczekujemy jest jeszcze dodatkowo opóźniany przez reklamy. Pamiętam, gdy oglądałem kiedyś boks po każdej rundzie była, przerwa, choćby na jedną reklamę. Teraz rzadko oglądam telewizję, więc nie tracę nerwów.
Reklamy internetowe również bardzo mnie denerwują, tutaj jest jednak sposób by to obejść, więc nie ma większego problemu.
Nie będę pisał, że nie powinno być reklam bo powód, że one są i będą jest oczywisty, nic tego nie zmieni.

Wismerin120

Zastępca Przywódcy Leśników
Jest to poprostu czysta głupota aby w jakaś reklama która trwa 10 min przerywa mi film w najlepszym momencie. Wtedy zaczyna się przeklinanie wszystkiego co jest związane z danym programem. A nie które momenty poprostu mnie rozwalają, czysty przykład:
Oglądałem sobie W-11 kiedy nagle przerwała mi reklama, no cóż wytrzymałem jakoś te 10 min. ale po reklamie W-11 leciało jeszcze z jakieś 5 min. tego już nie wytrzymałem jakby nie mogli tej reklamy już se darować. I znów było przeklinanie. :angry:
Druga rzecz która mnie zdołowała do końca to gdy oglądałem na TVN Ściganego. Zaczęła się 10 minutowa przerwa, gdy się skończyła, niewiem czy minęło 5 min. filmu i znów reklama!!! To już było przegięcie. :angry:

Ogólnie to nienawidzę reklam które przerywają mi film, (jakby nie mogli puścić ich po lub przed filmem). <_<

No inna sprawa kiedy lecą reklamy z plusa, lub inne dość śmieszne. Te to mógłbym oglądać bez końca, ale gdy widzę reklamę proszku do prania (szczególnie tych dubingowanych) no to poprostu mnie szlag trafia.

halek

Member
Intrygujący temat :p. Generalnie wiadomo, że reklamy są potrzebne, choćby po to, żeby utrzymać stacje takie jak TVN. Niestety jakość tychże reklam nie zasługuje na jakikolwiek komentarz. Choćby te, wspomniane już, reklamy z dubbingiem. Jedna szczególnie zapadła mi w pamięć, najpierw jakiś facet gada swoją kwestię, pojawia się brzydka-baba-z-problemem-z-pralką ™, i jestem na 99% pewnie że dubbinguje ją ten sam facet, ale próbuje on udawać głos kobiety :D. Niestety niezbyt mu się udaje, a wszystko wygląda komicznie. Co do innych reklam to nie chce mi się rozpisywać, bywają gorsze i lepsze. Momenty, w których na ekran wjeżdża reklama, też bywają porażające. Do końca życia nie zapomnę, jak oglądałem kolejny identyczny film z Van Dammem. Końcowa scena, Żan Kloc wyskakuje żeby znokautować przeciwnika i nagle... tak, reklama. 10 minut później Van Damme wylądował :|, oczywiście pocałunek i napisy końcowe. Bez komentarza.

Świrus

Ginekolog (Przywódca zbójów)
Reklamy są dobre i przydatne, niestety chyba niektóre stacje telewizyjne zapominają, że co za dużo to nie zdrowo.
Pamiętam jak raz TVN zapowiadał Gwiezdne Wojny na 21.10. Lecą reklamy, lecą, bo w końcu zawsze lecą i filmy rozpoczynają się z 5-10min opóźnieniem, ale żeby k^%$a przez reklamy puszczać film pół godziny później!? Podobnie jest w kinach.
Jakby reklamy były puszczane co 40min i po 5min i były na poziomie tych Plusa to byłoby fajnie. Ale oczywiście TVN i inne komercyjne TV woli być bardziej przyjazny dla bogatych firm niż dla widzów.

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
W czasie roku szkolnego, wcyagnijcie raz ksiaze albo zeszyt i pouczcie sie w trakcie reklam, jestem pewny ze poprawicie swoje oceny w dosc duzym stopniu ^^

Kacperex

KacŚpioszek
Rozumiem klika reklam przecież na czyms muszą zarabiać :)
Ale do ku***** nędzy :) czemu one trwają po 30 minut? nie raz zdarza sie, że zdążę sie wykąpać podczas przerywników.
Reklamy mnie denerwują, choć nie które są nawet ciekawe, aż uśmiech się pojawia na twarzy.

Lord Viqux

Member
W zasadzie wszyscy już powiedzieli co trzeba :) Reklamy doprowadzają nas wszystkich do szału, bo nie tylko przerywają dobre filmy w najciekawszych momentach, trwają nie wiadomo ile, a w dodatku niektóre reklamy są tak durne, że to aż boli. I właśnie to mnie wkurza najbardziej: głupia reklama. Juz niech trwają te 20 minut, ale na litość boską, niech to nie będzie takie głupie. Po prostu żal ;]

UbEr

Member
Reklamy są potrzebne, zdziwieni ? Idziesz do sklepu i widzisz 2 produkty. Jeden jest reklamowany a drugi to jakaś podróba.
Powiedźmy, że cenowo i jakościowo są do siebie zbliżone. Jaki produkt wybierzesz ? Oczywiście ten reklamowany.

Jest jedno wyjście, tak jak ja przestań oglądać telewizję :]

Od czasu do czasu obejrzę jakiś serial/wieczorynke, ale przeważnie się ograniczam.
Co innego z komputerem, bo tego nadużywam. Teraz pracuję więc już na nic nie starcza mi czasu, nawet na cpu.

Tanner

Member
Reklamom stanowczo NIE! A na polsacie to już wogóle reklamy dłuższe od filmów. I jak tu żyć..?!

Lord Viqux

Member
CYTAT
Powiedźmy, że cenowo i jakościowo są do siebie zbliżone. Jaki produkt wybierzesz ? Oczywiście ten reklamowany.

Nie koniecznie :p Jeśli reklama mnie wkurzała, była zbyt często, albo była durna, to nie sięgne po taki produkt.
Poza tym, żadko jest taka sytuacja, bo podróby są zdecydowanie tańsze :p Często chodze do sklepów, ale nigdy nie miałem doczynienia z takimi problemami xD

CYTAT
Reklamom stanowczo NIE! A na polsacie to już wogóle reklamy dłuższe od filmów. I jak tu żyć..?!

Zawsze możesz się powiesić...

pozdro

cesc

Member
Reklamy to dla mnie jedno wielkie NIC. Zawsze popadam w szał gdy w trakcie filmu(na wielu stacjach) nagle pojawia się reklama. I to trwają gdzieniegdzie po 20 MINUT, nieraz zdarzyło się, że czekałem na film ponad 30 Minut, może to doprowadzic do zguby. Czasami mam ochote ich wszystkich .
No ale są reklamy zabawne, fajne... kilka takich jest ;] choc mało, ale jest.
Te co lubię:
Reklamy: Nike, Adidas, Reabok - czyli reklamy odzieży sportowej - najczęściej butów.
Lubie także reklamy: Pepsi i nie które Coca Coli.

Nie lubie zaś:
- Reklam kredytów bankowych, Neonetu, Vobis, Avans, różnych zup w proszku(Winiary, Knor itp), Danoe(czy jak to się pisze), proszków do prania - to jest istna paronoja szajs nad szajsem - największe g*** nad g*** . Tych reklam można by wymieniac - w nie skończone.
Nie chce mi się więcej pisac.

Do góry Bottom