Szybszy Komp - Gafa

Status
Zamknięty.

GoKU gm

Member
Yo all, pisze ten temat bo posiadam karte graficzna radeon 9200 128mb i wiem ze g3 mzoe niechodzic mi najlepiej chocby z uwagi na to jak chodzilo mi demko q4
no niby gerac sie dalo na minilanych ale jak wyglądało to juz żenada ;/ dlatego chcialbym abyscie napisali wszystko cowiecie o podraqsowywaniu kart graficznej
czym to sie rozni od rasowania procka jakie programy sa do tego potrzebne jakies linki do tych programow czy sa trudne wobsłudze itp. Zgóry thx

Też mam te karte i od razu powiem ci, że pokręcanie nic ci nie da. Żeby Gothic3 ci chulał karta musi obsługiwać Pixel Shader 3.0, a ta obsługuje 2.0. Ale jak chcesz podkręcać to ci proponuje kupić chłodzenie za 50 zł i użyć programu Riva Tunner. Pozdro!!

GoKU gm

Member
yo dzieki skoro masz ta karte tochcialem jeszcze spytac czy podkrecales ja tym programem i do ilu wiesz pytam zeby niespalic ani nic.
P.S. sory za krotkiego posta

Ale ze mie lol!! Dopiero teraz zauważyłem twojego posta. To tak-możesz podkręcić GPU z 250 na 300 a pamięć z 200 na 220. Tylko uważaj!! JAk masz mierne chłodzenie to nawet sie nie zabieraj do tego. Ale jeżeli juz podkręcisz to sprawdź czy wszystko działa. Najlepiej jakimś benchmarkiem (np 3d mark 2001). Jak zauważysz jakieś artefakty to zmniejsz taktowanie. Pozdro!!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom