Stronghold

Status
Zamknięty.

damiannowak

Member
Zapewne graliście w tą serię gier, moim staniem są super. Idzcie się odprężyć i zrelaksować. Najfajniejszy jest chyba krzyżowiec, no i stronghold 1. Niestety od krzyżowca wzwyż jest już tylko gorzej ;\.
Grywam w nią do dziś, także w multiplayer, a wy co o tej serii gier sądzicie ?

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Ahhh, aż się łezka w oku kręci, gdy wspomnę starej, dobrej twierdzy. W sumie chyba moja pierwsza gra strategiczna, dzięki której pokochałem ten gatunek. W twierdzy bardzo fajna fabuła plus cały interfejs gry... Przeszedłem całą kampanię 3 razy w tym ostatni raz na bardzo trudnym poziomie :D.
I bardzo fajny Stronghold Crusader. Twórcy praktycznie dali nam tą samą grę, tyle, że z inną fabuła osadzoną w czasach krucjaty i kilkoma nowymi jednostkami. I to był strzał w 10 (to, że nic w tej grze nie zmienili). Tu kampania główna nie była tak łatwa, przeszedłem ją chyba dopiero za 5 razem. A jest to aż 50 misji (śr. po 2 godziny na jedną :)).
Dalsze wydania nie przypadły mi jednak do gustu, wielka szkoda :(.
Ach, wiele godzin się na tą serię zmarnowało. Jeszcze czasami w multi się pyknie z rodzinką. Jest to tytuł, którego nigdy nie zapomną - jeden z mych ulubionych, do którego czuję cholerny sentyment. To były czasy... <łezka w oku>

damiannowak

Member
Całkowicie sie z tobą zgadzam, w ogóle twierdza była 1 grą w jaką grałem, jeszcze na starym kompie (eh, 400 mhz, 32 ram :p ) Fabuła cholernie mi się podobała, szczególnie to podbijanie ziem, przecwinicy także mieli "charakter" :D.
Szkoda że teraz seria zajeżdza czystą komerchą, niby wydali niedawno Stronghold : extreme , tylko poto żeby zarobić na mało wystarczających graczach. Zrobili coś co niedoświadczony programista zrobiłby w miesiąc, i jeszcze życzą sobie za to 5 dych, mogli się bardziej postarać.

GOFER152

Member
Stronghold Crusader OMG kocham tą gre do tej pory mam ją na kompie i czsem w nią gram , rewelacyjne połączenie strategi militarnej i ekonomi.I te 50 misji , każdy przeciwnik preferował inne taktyki i inny styl gospodarki,super. Macie racje kolejne odsłony gry po SC mi też nie przypadły do gustu .

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Kiedyś kupiłem Stronghold 1 z jakąś gazetą, zainstalowałem raz może dwa, ale nie zabardzo gra mi przypadła do gustu.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom