Strona

Status
Zamknięty.

darkrider

Debile
Czesc!!!
Zaczalem robic wlasna strone o grach cRPG i chcialbym zrobic forum. Najwiekszy problem: "NIE WIEM JAK !!!!" Mozecie mi powiedziec jaki jezyk trzeba znac aby stworzyc forum ?? Czy trzeba znac XHTML czy jeszcze inny jezyk ??

POMOCY !!!!!!!!!

(Sorry za bledy znowu pisze ze szkoly [dla niewiedzacych : z angielskim Windowsem
biggrin.gif
]).

G

Gray_Fox

Guest
Aby zrobić forum, nie trzeba znać żadnych html i innych pierdół. Jeżeli chcesz załozyć forum szybko to www.fora.pl (zwykłe phpBB) albo http://www.webplus.net.pl/ i tu masz już za darmo phpBB by przemo z shuotboxem i innymi dodatkami. Cóż, jezeli chcesz na swoim serwerze wgrać forum, to już jest to inna bajka i jeżeli niewiesz jak sie zakłada fora, i je dorabia to nie polecałbym tego. Na początku załóz forum u serwisów które ci podałem, dowiedz sie co do czego służy i wtedy baw sie w wgrwanie plików na serwer w postaci forum. A serwerów (dobrych) (i bezpłatnych) jest teraz mało.

Pozdro ;]

Thorbjorn

Member
QUOTE Jeżeli chcesz załozyć forum szybko to www.fora.pl

Taa... najlepiej pujsc na latwizne i zalozyc forum na jakism gownianym serwerze. Poczytaj FAQ na phpbb2.pl to mniejwiecej bedziesz wiedzial jak zrobic forum na phpbb. Powodzenia.

darkrider

Debile
Ale chciałbym stworzyć foro takie (mniej więcej) jak to. Nie chcem zakładać na http://www.fora.pl bo to jest jakieś (za przeproszeniem) gów*o. Jaki język trzeba znać czy cos takiego. No i o co chodzi z tym phpbb bo nie zabardzo rozumiem.

POMOCY !!!!

P.S.:Jeszcze mam jedno pytanie :
Czy na up.pl mozna wrzucić stronę za darmo. (jeśli tak to jak ??

JESZCZE RAZ POMOCY!!!!!!!)

Em.50

Member
Up.pl jest stroną z aliasami a nie z hostingiem tzn. przekierowywaniem z początkowego adresu na ten adres , który sobie ustalisz .
Ja proponuję www.ovh.org
wink.gif

darkrider

Debile
A jeśli chodzi o te fora to jaki ten język trzeba znać???
Pomożecie ????

POMOCY !!!!
darkrider

Em.50

Member
Jak chcesz mieć własne forum to musisz znać język polski !
tongue.gif

Poprostu ściągasz pliczki , wgrywasz na serva i instalujesz foro .
Wszystko .
Pozdrawiam - Em50
cool.gif

darkrider

Debile
O jakie "pliczki" ci chodzi ??
Nie zabardzo rozumiem. Chciałbym stworzyć foro które wygląda mniej więcej jak to.

POMOCY !!!

G

Gray_Fox

Guest
Takiego forum nie stworzysz. Powód? Byś musiał skombinować IPB. A jak to zrobić żeby mieć podobne foro do tego? Zapłacić. Nie polecam.
IPB jest płatne i tutaj używane.
Załóż forum na http://www.webplus.net.pl/ (phpBB by przemo z dodatkami)...naprawde...opłaca sie. Musisz nauczyć sie podstaw, jeżeli niechcesz zaczynać od fora.pl zacznij tam....
Inaczej nie bedzie z ciebie żaden admin.

Pozdrawiam.

QUOTE O jakie "pliczki" ci chodzi ??

Pliki Forum spakowane w rar.

Em.50

Member
Chłopie , rozwalasz mnie ale Ci pomogę . Wchodzisz na www.przemo.org , ściągasz pliki (chyba wiesz co to jest plik :/) z forum . Tworzysz nowe konto np. na www.ovh.org a potem instalujesz te pliki na koncie które założyłeś . Następnie przechodzisz do instalacji forum . Nie chce mi się pisać poszukaj na forum przema . Jak zainstalujesz to masz gotowca i walisz penera
tongue.gif

Thorbjorn

Member
QUOTE Czy na up.pl mozna wrzucić stronę za darmo

Lol, w chiwili obecnej oferujemy jedynie aliasy WWW a nie hosting
tongue.gif
.

QUOTE O jakie "pliczki" ci chodzi ??
Nie zabardzo rozumiem. Chciałbym stworzyć foro które wygląda mniej więcej jak to.

OMG, widziales co ci napisalem? Wejdz na phpbb2.pl i poczytaj faq, tam wszystko pisze. Jesli chcesz miec forum na IPB (tak jak to) to kup sobie licencje, ale zapewniam, iz nie jest to skrypt dla n00bow. Zacznij od czegos prostszego.

darkrider

Debile
A jesli chodzi o to jak zrobie strone i dopiero w tej stronie chcem zrobic podstrone na ktorej jest to forum. Jak to zrobic ??

POMOCY!!!!

(A i jeszcze jedno: Nie moge zrobic tej strony. Zrobilem tak jak podawaly kursy html ale pozniej jak wlaczylem w przegladarce to wyszly jakies niewiadomo jakie go**a (apropos robilem w Pajaczku 5 Pro) co to moze byc?? HELP !!!!!

[Em.50 wiem cos to sa pliki {wiem wiecej o niektorych rzeczach w kompach ale akurat w tym jestem du*a}]

POZDRO darkrider

POMÓZCIE!!!!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom