Stały Dostep Do Internetu

Status
Zamknięty.

Velans

Member
Witam!
Kolega się pyta czy jest jakaś opcja stałego internetu do małej miejscowości? Bo neostrada, chello
itp. kolega nie może żalożyć bo ma nieodpowiednią linię( on ma cyfrową a potrzebna jest analogowa chyba tak
wink.gif
).
I nie wiem czy kolega może mieć stały internet?
POMOCY!!!

Dark Shadows

Active Member
To zależy. Jeśli to naprawdę mała miejscowość to na stały internet nie ma szans. Co do tych linii to nie wiem, bo nie znam się a tym. Jeśli jednak mówisz prawdę to w czasie zakładania firma, co zakłada musiałaby to zmienić.

Możliwa jest też petycja. Wtedy musiałby kolega zebrać jakąś ilość głosów, złożył by propozycję i wtedy jest możliwość by jakaś firma podłączyła im internet.

Pozdrawiam.

Jedi

Caporegime
VIP
Może internet drogą radiową jest możliwy, mój znajomy ma taki w małej miejscowości, poprostu trzeba umieścić antenę na dużej wysokości, a jak nie to może właśnie zbierać te PETYCJE i poprościć jakąś firmę o założenie sieci, ale nie jest to takie proste. Jeśli miejscowość jest kilkanaście kolometrów od pierwszego większego miasta to problem jest jeszcze większy, bo żeby firma zainwestowała to musiała by zainwestować (a żeby zainwestować musi mieć pewnośc że nic na tym nie straci) czyli twój kolega musi zebrać wiele, wiele członków do sieci (członek tak samo ma internet i płaci za neta) Czyli twój kolega musi spróbować założyć sieć... pozostaje jeszcze tylko radio... więc

pozdro

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom