Rts'y

Status
Zamknięty.

Cisu

Member
Witam.
Otóż ostatnio wzięła mnie ochota na pogranie w jakiegoś naprawdę fajnego RTS'a. WarCraft 3 jeszcze mi się nie znudził, ale pomyślałem, że zrobię sobie od niego mały odpoczynek i pogram w coś innego =]. Czytałem wcześniejsze tematy, ale jakoś nic ciekawego nie znalazłem, dlatego też zwracam się do Was z prośbą o podanie mi jakichś fajnych tytułów, w które warto pograć :). Z góry dzięki.

BTW nie chodzi mi o najnowsze gry, tylko takie, które naprawdę wciągają ;]. Nawet po prostu jakiś klasyk typu Age of Empires I (rany, ile ja w to przegrałem xD).

Greetings.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Red Alert C&C ale pierwsza część Westwood'a
World in Conflict...podobno GENIALNA

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
Nie najnowsze gry, powiadasz? Dawn of War jest z 2004, a z dwoma dodatkami jest jeszcze lepszy, chociaż jest to nietypowy RTS.
Jeszcze starsza, nei wiem który rok, jest Original War. Ruscy, Amerykańce, Araby, małpy, Syberia i karabiny. Też dość nietypowy.
Age of Empires 2 z dodatkiem też dobre.
Warcraft 2 z dodatkiem - miód.

Świrus

Ginekolog (Przywódca zbójów)
Starcraft
Taki W# z większą ilością jednostek, większym naciskiem na macro, multakisking. Genralnie bardziej RTS'owaty od swego młodszego brata. Przyjemnie sie gra, polecam.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Ja ci polecę całą serię Stronghold. Wciągająca gra, zwłaszcza jedynka. Gra w czasach: Pierwsza część średiowiecza, 2 krucjata, 3 średniowiecze, 4 legends czyli basniowe stwory
Comman and Conquer- gra wiekowa, najstarsze części są z grubo przed 2000. Ta seria jest prodykowana do dziś choćby C&C Tiberium Wars. Czołgi i inne zmyślne maszyny

Cisu

Member
Heh dzięki za tytuły, z pewnością sprawdzę ;]
Jak ktoś coś jeszcze ma, to pisać ;P

PS - Dragomir, źle się wyraziłem. Chodziło mi o to, że to nie muszą być koniecznie najnowsze gry (sorry, przyzwyczajenie od "znajomych" którzy uważają, że jeśli gra ma więcej niż trzy lata to nie opłaca się w nią grać ;/), ale jeżeli ktoś zna jakieś świeże, mocne tytuły to też chętnie sprawdzę =)

RobsonAjax

Member
praetorians.jpg

21.jpg

Ze swojej strony polecam Praetorians. Dlaczego? Tu, więcej napisałem.

Plusy:
+ grywalnośc
+ ciekawa epoka
+ kampania
+ muzyka
+ tryb multi :D
+ fajnie się walczy
+ cena (można też ściągnąc z neta ;))
+ wciągająca

Minusy:
- dziś już grafa

Pozdrawiam i zachęcam do gry :).

szczurek

Menda serowa
Weteran
Knights and Merchants, stara gra, ale ile się w to grało... Wciąga jak Settlersy które równiez polecam ;p

KaM

Settlers IV

Geezer

Member
Ja polecam Medievala, nieważne którą część. Zacząłem w to pykać i powiem, że gra wciąga jak mało :D chyba najbardziej rozbudowana i najbardziej odwzorująca realia średniowiecza, gra strategiczna.

cesc

Member
Polecam ci:

Praetorinas, jak wspomniał już Robson. Grałem w nią i jest naprawdę dobra, godna polecenia i poświęcenia czasu, jest także dostępny dodatek, który także polecam, ale dopiero po przejściu podstawowej wersji.

A także Warcraft 3 jedna z najlepszych gier swojego gatunku, jeżeli nie najlepsza. Po za tymi dwoma to jescze Heroes of Might and Magic 3(chyba się zalicza do gatunku). A także Rome Total War.

Jeżeli to za mało to zostaje ci www.google.pl ;P

Zomin

Member
Jestem wielkim fanem Władcy Pierścieni, ale koledzy też w to grali i polecam Władca Pierścieni: Bitwa o Śródziemie 2(jeśli nie znajdziesz polskiej wersji to nazwa po angielsku- Lord of The Rings: Battle for Middle Earth 2).
+tworzy się mnóstwo jednostek
+kolejna część wspaniałej serii gier
+mnóstwo mocy specjalnych jednostek
+niezła grafika
+wciągająca fabuła(dobra kampania)
+mnóstwo dodatkowych mapek na necie
+bierne wspomagające moce specjalne/ulepszenia jednostek
+niektóre jednostki ulepszają statusy innym
+możliwość budowania gigantycznych baz
+można tworzyć własnych bohaterów
+gdy bohater zniszczy np. 20 legowisk lub zabije 1000(tak tysiąc) goblinów dostaje nagrode(widać ją w oknie nagród w zakładce Moi bohaterowie)
POLECAM! :)

Pandrodor

Member
Age of empires 2 i 3...
W dwójeczce jeszcze prowadzisz cywilizacje średniowiecza, przez 4 ery. W trójeczce już okres nowożytni/czasy najnowsze(!)(no może troche przesadzam :p ), większa część akcji dzieje się w nowym świecie, czyli ameryce. Dość nowa gra, ale godna tytułu Age of Empires. Spełniła oczekiwania. (Moje i wielu innych)

Bubda

Member
Także polecam AoEIII. Jeśli zakupsiz również dodatki to zbawe masz na wiele tygodni:) No i świetnie się gra przez neta:D

W sumie to podam tytuly ktore juz byly:

-Heroes of Might and Magic 3 i 4 czesc najlepsza gra z tej serii jest czesc 3 ale w 4 tez da sie pograc

-Twierdza (Stronghold) i Krucjata obydwie czesc sa zajefajne

-Empire Earth moze troche brzydka grafika ale fajnie sie gra

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom