Rozszyfrowywanie Kodów

Status
Zamknięty.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Niedawno nauczyłem się rozszyfrowywać kody do G2. Napewno wielu ludzi to potrafi, ale też pewnie są tacy,
którzy nie wiedzą o czym mówię.
Noto zaczynamy, przed każdym kodem wpisuje się INSERT to znaczy wstaw, przywołaj itp..
Potem np. ITAR, to jest skrót od ITEM(przedmiot)ARMOR(zbroja).
A dalej np. GRD(skrót od angielskiego strażnik).
Na końcu dopisujemy "rozmiar" tej zbroi(przy przywoływaniu innych przedmiotów tego nie ma) czyli L, M, i H
low
medium
hard
Wszystkie te części kodu są oddzielane "_" ponieważ pliki nie mogą(w tym przypadku) mieć spacji w nazwie.
Powinno wyjść INSERT ITAR_GRD_H
Ale co ja pisze przecież wszyscy znają cheaty. Jak są jakieś pytania to prosze je kierować w tym temacie.

Dzyl

El Principe
No no no ja nie myślałem nigdy nad rozszywrowywaniem kodów.Ale widze ze ty się tym zająłes i ci sie udało :) Heh, zawsze wiedziałem ze insert znaczy wstaw, ale z resztą nie wiedziałem.To z rozmiarem zbroji dobre jest ^^

czlapek14

Member
Jeszcze jest chyba dość znany sposób na uzyskiwanie kodów na przyzywanie NPC i play ani(animacje).
Tradycyjnie jak chcemy pisać jakiekolwiek kody wpisujemy B MARVIN B.

Po włączeniu marvina zaznaczamy NPC jakiego chcemy przyzwać lub który wykonuje daną czynność jaka jest nam potrzebna i naciskamy T.
Pojawiają się napisy nad tym NPC w których jest między innymi nazwa(w języku gry) danej animacji którą właśnie wykonuje(te nazwy zmieniają się w zależności od wykonywanej animacji) oraz napisy w dole ekranu informujące nas między innymi o nazwie NPC. Kiedy zbierzemy potrzebne informację wyłączamy napisy przyciskiem T(UWAGA: trzeba mieć NPC z napisami nad sobą dalej na celowniku bo jeśli nie to napisy nad nim się nie wyłączą). Jeśli chcemy użyć dany które zebraliśmy otwieramy konsolę F2 i jeśli chcemy przyzwać NPC to piszemy insert i nazwę NPC, a jeśli chcemy wykonać jakąś czynność to piszemy w konsoli play ani i nazwę animacji.

Kody na gestykulacje nie da się pobrać tym sposobem. Żeby je zdobyć trzeba nacisnąć G i wyskakują dane o kierowanym NPC. Działo to podobnie jak w przypadku pierwszego sposobu tylko dotyczy kierowanego NPC.
Żeby zdobyć kod na gestykulacje wystarczy wdać się w rozmowę z byle jakim NPC(trzeba mieć włączone napisy), i kiedy kierowany NPC będzie coś mówił to będzie również gestykulował, a informacje o nazwie gestykulacji będą wyświetlone w lewym górnym rogu.

Opisałem to dość dokładnie więc nie powinno być problemów. Jeszcze jedno. Kody na gestykulacje działają tylko w trybie rozmowy, a niektóre kody play ani trzeba wpisać pare razy żeby zostały zainicjowane.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom