Rome - Total War - jest to nawet fajna gra, przenosimy się do czasów starożytnych, do czasów Potęgi Rzymu. Na początku gry,mamy do wyboru trzy rodziny : Ród Juliuszów, Brutusowie i Ród Scypinów. Aby ją przejść musimy - zdobyć 50 Prowincji i zostać cesarzem Rzymu.
Krótki Opis co i jak:
Ród Juliuszów - walczy przede wszystkim z: Galami, Germanami, Brytami i odziałami Hiszpanów.
Brutusowie - walczą z: Grekami, Tracją, Macedonią, Pont i krajami wschodu.
Ród Scypinów - walczą z: Kartaginą, Egiptem, Hiszpanią.
Oczywiście losy mogą się potoczyć inaczej, wojny mogą być z innymi frakcjami, a sojusz z tymi co wymieniłem, ale głównie jest tak, że (tak jak wymieniłem) tak jest.
Pozostał jeszcze Senat - wydziela misje dla poszczególnych frakcji ( Juliuszowie, Brutusowie i Scypinowie).
Po przejściu gry którąś z frakcji, mamy do wyboru nowe państwa, nie musi być to Rzym.
Z Pola Bitwy
Grę polecam dla miłośników strategi.
Dzięki tej grze możemy się wiele nauczyć o historii poszczególnych frakcji, więc to kolejny pretekst do gry.
Krótki Opis co i jak:
Ród Juliuszów - walczy przede wszystkim z: Galami, Germanami, Brytami i odziałami Hiszpanów.
Brutusowie - walczą z: Grekami, Tracją, Macedonią, Pont i krajami wschodu.
Ród Scypinów - walczą z: Kartaginą, Egiptem, Hiszpanią.
Oczywiście losy mogą się potoczyć inaczej, wojny mogą być z innymi frakcjami, a sojusz z tymi co wymieniłem, ale głównie jest tak, że (tak jak wymieniłem) tak jest.
Pozostał jeszcze Senat - wydziela misje dla poszczególnych frakcji ( Juliuszowie, Brutusowie i Scypinowie).
Po przejściu gry którąś z frakcji, mamy do wyboru nowe państwa, nie musi być to Rzym.
Z Pola Bitwy
Grę polecam dla miłośników strategi.
Dzięki tej grze możemy się wiele nauczyć o historii poszczególnych frakcji, więc to kolejny pretekst do gry.