Revival

Dadex

Al di là delle nuvole
Weteran
plak.jpg

Trailer.

"REVIVAL"

Fabuła filmu, przedstawia historię grupy przyjaciół, prowadzącej własny serwis informacyjny, który z czasem traci na popularności.
Sytuacja ta, zmusza pomysłodawców strony internetowej, do zorganizowania afery medialnej.
Jak się później okazuje, doskonałą ideą staje się zamieszczenie artykułu i zdjęć, które mają być dowodem na istnienie paranormalnych zjawisk w szkole,
do której uczęszczają. Ku zdziwieniu redakcji, sytuacja z prostej historyjki o duchach przeradza się w samo-nakręcającą się maszynę plotek
i legend o ponurej historii Bochni, co dodatkowo wzmaga liczbę odwiedzin na stronie internetowej i forum, przynosząc sukces młodym pismakom.
Bohaterowie wykorzystując ten fakt starają się zgromadzić materiał na kolejny artykuł, który pomoże zdobyć im jeszcze większy rozgłos.
Nie wiedzą jednak o tym, że wplątują się w coś, co prowadzi ich do odkrycia pewnej mrocznej tajemnicy, skrytej gdzieś,
w zapomnianych terenach Ziemi Bocheńskiej… Do tajemnicy, która stanie się ich przekleństwem.

Reżyseria: Damian Data
Polska; 71 min
Damian Data, Michał Kołdras, Dawid Waligóra, Klaudia Wszołek, Dorota Walasek,
Mateusz Kłóś, Katarzyna Romańska, Łukasz Panek, Marcin Chmielarski, Monika Szot

Premiera: 15.01.2009r. g. 17.00 i 19.00
Cena biletu: 5zł
Od lat 15

Bilety będzie można nabywać 8 stycznia w godzinach 16.00-17.30 i 15 stycznia w godzinach 16.00 - 17.00 u twórców filmu w kinie Regis w Bochni.

Dodam od siebie, że film będzie dostepny w sieci zapewne po premierze.
(Jak ktoś napisze, że się nie podoba to ma bana ;p)

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Przeszedłbym się, ale to Bochnia jest tylko 300km ode mnie, więc ciężko będzie :p .

Od lat 15, to się ledwo łapie, ale chyba nikt mnie nie zbije za to :p

Cóż, trailer zapowiadał się dość ciekawie, to trza pełnometrażowy film obejrzeć, co nie ? ;]

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Już teraz mogę powiedzieć, że mi się podoba, w końcu Ty tam występujesz. Z przyczyn oczywistych na premierę nie pójdę ;] ale jak się tylko ukarzę w necie to chętnie obejrzę.

Arminas

Wybraniec Adonix'a
Ja na ocenie plakat. Po pierwsze, postać nie pasuje do tła... Albo tło do postaci xD. Postać i logo są tworzone bardzo prostą metodą, więc nad tym można było bardziej popracować. Napisy i inne bardzo ładnie pasują. Nie jest to mistrzostwo w grafice, ale ja sam chyba bym lepiej nie zrobił. więc jakieś 8 +

Edit: Opisałem plakat bo na filmach się nie znam... Rzadko chodzę do kina, nie oglądałem dużo filmów takiego rodzaju, więc co ja mam mówić? I tak mam sam zwiastun, a znając życie, zwiastuny lubią naciągać - nie mówię że ten taki jest, film spróbuje obejrzeć i dopiero wtedy powiem czy mi się podoba. Jak chcecie żebym ocenił zwiastun, to cholernie nie podobała mi się scena ucieczki w lesie. Kamera latała jak jak nie wiem co. Ogólnie jest spoko, muzyka pasuje, ciekawie to wygląda.

E

Electric_Dragon

Guest
Kurcze Bochnia, łee :( Też poczekam na wydanie DVD filmu ;p Bo polskie autorskie kino niezależne(chyba dobrze napisałem) trzeba wspierać. A i zobaczyć Ciebie zapierdalające** po lesie trza zobaczyć.

pepon

Member
W pompkę. Trailer fajny. A mógłbyś podać jakieś źródło do tego filmu ? Na goglach mi same fora RPG wyskakują, a na jutubie nic nie ma.
Cieszy mnie, że istnieje jakaś twórczość w tym szarym padole :D Dadex - ty studiujesz aktorstwo czy cuś ?

Pozdrawiam

E

Electric_Dragon

Guest
Dadi i aktorstwo hah. To jest psychopata, dla takiej roli nie trzeba do szkół aktorskich chodzić ;p

a poważnie miał film zostać wypuszczony w internet. Miał dać znać kiedy tak się stanie. Sam miałem się zapytać czy dużo osób na premierę przyszło.

Do góry Bottom