[redoran]

Lord Viqux

Member
Pragnę wam przedstawić wspaniałą grę, która nazywa się Redoran. Przenosi ona nas w świat fantasy; wybieramy sobie postac, m.in mamy mozliwosc wybrania orków, elfów, ludzi, balrogów... po wybraniu rasy dobieramy kastę: wojownicy, magowie... potem mozemy wlaczyc z innymi graczami, zabijac potwory, nawet ginąć w walce. Możemy nawet stworzyć z kimś związek małżeński
biggrin.gif

Walczyć z innymi na arenie, zdobywać nowe poziomy, uczyć się dowodzenia, walki bronią białą, łukiem, atakować wraz ze swą armią straznice przeciwnika, przejmowac je, wybijać odziały wroga i grabić jego złoto. Handlować surowcami [węgiel, drewno itp.]
Podróżuj koniem poza granicami miasta i walcz z bandytami; nie daj się wtrącić do lochów, pracuj jako kowal, złomiarz, alchemik. Okradaj innych, ale tez sam się nie daj wrobić w trąbe, wyzywaj innych na pojedynki i poczuj jak to jest, gdy przeniesiesz się w zupełnie inny świat!!

http://www.redoran.net/

cavalorn

Member
Fajnie, że nam to wszystko opisałeś ale uwierz mi, że tematów o takich grach było od groma..sam grałem kiedyś na Redoranie ale potem zresetowali konta i mi się odechciało
wink.gif
Wogóle grałem w wiele gierek tego typu ale każda była prawie taka sama jak Vallheru..i muszę przyznać, że Redoran był najlepszy ze wszystkich tego typu gier..zresztą chyba prawie każdy tak powie
tongue.gif

Thorbjorn

Member
Lol, gre w ktora gra pelno lamerow, ktorzy ciagle sie wyklinaja, ponizaja itp. nazywasz gra fantasty? Tak, to napewno tworzy ten niezwykly klimat fantasty. Wg. mnie redoran nie ma klimatu. Syf i tyle ;/, zreszta moge wymienic tylko pare gier (ktorych nie wymienie ;p) opartych o silnik vallheru, czy gf, ktore maja jakis tam klimat.

Lord Viqux

Member
nie wiem skądżeś wytrzasnał takie opinie o Redoranie, bo kiedy tam grałem, było super. Wchodzisz do knajpy, a tam fajna atmosferka, mozna pogadac i odczuc klimat, bo często ludzie nie mówią do ciebie "elo ziom", tylko np. "witaj wędrowcze w Redorii"

Wtedy możesz odczuć klimat. I da się wciągnąć w tę grę, zwłaszcza jak możesz walczyć z innymi.

A za obrazanie jest wtrącenie do lochów, więc nie zmyślaj...

Thorbjorn

Member
QUOTE więc nie zmyślaj...

Nie zmyslam. Moje stwierdzenia sa oparte na doswiadczeniach zwiazanych z ta gra zreszta jakis czas temu rozmawialem z Betonem, ktory byl swiadom takiej sytuacji. Nie wiem jak jest teraz, ale ja mam nie mile odczucia zwiazane z gierka Betona.

QUOTE zwłaszcza jak możesz walczyć z innymi

Akurat taka opcja jest dostepna w kazdej gierce opartej o engine vallheru.

Do góry Bottom