Ram

Status
Zamknięty.

Kushi

Weteran
Weteran
Mam taki głupi problem. Po formacie zegar Ram-u przestawił mi się na 333, chodź w rzeczywistości mam 512. No więc trzeba przestawić
biggrin.gif
.

No więc włączam BIOS, i nigdzie ni ma
sad.gif
. Więc proszę o:

- napisanie gdzie się to zmienia.
- napisanie czy to może nie jest AGP czy jakoś tak, bo to tam widziałem.

Liczę na pomoc.

Pozdrawiam.

chery

Member
Tak więc Kushi. Po pierwsze nie możesz mieć FSB RAM-u wynoszącego 512 Mgh (chyba że masz pamieć wyczynową albo podkręcałeś te parametry). Może po prostu masz pamięc 333 Mgh? Napisz jaką masz płytę główną bo bez tego nic ci nie poradzę. Ja też miałem taki problem (chciałem podkręcić pamięć) i wystarczyło że nacisnąłem w menu głównym BIOS-u ctrl+F1. Ale napisz jaką masz płytę główną i jaką wersje BIOSU-u.

Kushi

Weteran
Weteran
Już piszę.

Moja karta - MSI k7n9
Bios - 5,2

Clock mam ustawiony na 166 Mhz
AGP (Aperture size) - 128 M

Ale mój problem polega na tym że zauważyłem że Comp. po formacie troszke "muli", a to winamp wolno wchodzi, a to co innego się przycina. I włączając komp. masz takie okienko gdzie liczy Ci pamięć, potem wykreywa CDrom, etc. I u mnie pisze:

CODE DDRam Clock for DDR: 333 Mb

chery

Member
Dziwne. Skoro ci pisze coś takiego:
QUOTE DDRam Clock for DDR: 333 Mb
To znaczy że kompowi coś się myli. DDRam Clock to jest prędkość FSB a nie ilość MB. Dziwne
dry.gif
Skoro komp ci "muli" to może po prostu znowu zrób formata zainstaluj windowsa a jak nie pomoże to pogrzeb w BIOS-ie (na 99% da się to tam zrobić). Zobacz w necie coś o BIOS-ie twojej płyty głównej. Plecam www.benchmark.pl Jak tam nie ma to po prostu wpisz w Googlach nazwę twojej płyty i poszukaj.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom