Radeon Czy Geforce?

Status
Zamknięty.

Cisu

Member
Mam problem. Mianowicie chcę kupić nową kartę graficzną i nie wiem, co wybrać. Zastanawiam się czy kupić coś takiego. ATI Radeon 9600 XT, czy może lepiej to -> GeForce 6200. Nie chodzi mi o te konkretnie modele, ale o mniej więcej coś takiego. I tu potrzeba mi waszej pomocy. Chciałbym, abyście doradzili mi, co wybrać
smile.gif
. Czekam na odpowiedzi
happy.gif
.

Odpowiem krótko: Geforce 6200. Dlaczego?? Bo obsługuje Pixel Shader 3.0, a radek nie, bez Pixel Shader to ci G3 nie pójdzie. Poza tym wydaje sie lepszy no i można go oczywiscie przerobić na 6600, a nastepnie podkręcić do 6600 GT. Trzeba też wziąść pod uwage cene. Róznica 50 zł. to nie mało. Za to można na przykład kupić lepsze chłodzinie i podkręcić procka. Dla mnie wybór jest oczywisty 6200!!!! ale zrób jak uważasz. Pozdro!!

RaVeN

Admin Site
Weteran
Jeżeli rozpartywac te modele, to niestety Ge force better.

W ogólnym zarysie znacznie lepszy jest Radeon, sam jestem użytkownikiem radka 9550 pr0 ;f

Jedi

Caporegime
VIP
Jeżeli o mnie chodzi to bym ci polecił Raedona, w ogólnym zarysie wypadaqja podobnie ale, po pierwsze Palit nie jest firmą dobrą, jak już to gigabyte albo cos innego ale nie Palit, po drugie dopytaj sie czy raedom ma 245MB na 256 BITÓW bo jak ma nawet 475623489572389057MB a 128 bitów to będzie gorszy od geforce, bo MB nie maja takiego znaczenia jak bity (no chyba że masz 21 calowy monitor) Jeśli raedom ma 256MB na 256 Bit to poleam ci go stanowczo.

pozdro

P.S sorry nie widzialem do konca strony, ten raedon jest gorszy, wez geforve ale nie Palita, jakiejś innej firmy, w cenie to nie ma wielkiego znaczemie ( jakies 30zł)

pozdro

cichy

Member
A więc aby nie zakładać nowego tematu napisze o co mi chodzi tu...
Przejdźmy do rzeczy. Mam zamiar kupić sobie Radeona 9600 Pro kosztuje on 350 zł i chcę się zapytać o to czy ta karta jest warta kupienia za taką cenę i czy nie lepiej byłoby kupić Geforca 6200 za prawie bańke taniej, jestem ciekaw czemu te karty aż tak różnią się cenowo i czemu (niby) lepsza karta
w tym przypadku G6200 jest taka tania bo przecież ma Pixel Shaders 3.0 a Radek ma Pixel Shaders 2.0, choć tak naprawde wolałbym kupić Radka bo jakoś się do niego przekonałem, w tej chwili mam R9200 z 64 MB i do tej pory byłem z niej zadowolony choć jest już za słaba na obecne gierki... Proszę was o radę.

Em.50

Member
Zdecydowanie GF 6200 . Ja mam GF Fx5200 i jestem z niej bardzo zadowolony . Prawie wszystkie gierki chodzą bez zadrapania i jest ok . Do Radka niestety nie jestem przekonany , za to do Gf tak
wink.gif
Polecam Ci tą kartę , ponieważ jest tańsza i lepsza . pomyśl sobie : 50 zł to nie mała kasa
wink.gif
2x50=100zł=256 ram'u ... decyzja należy do Ciebie .

freak_man

Member
Ja niedawno kupiłem GeForce 6200 z chipsetem Gigabyte. Spisuje sie suuper!!! Jestem z niej bardzo zadowolony a co do Radeona to nie wiem bo nigdy nie miałem karty radeona i nie wiem co one potrafią... GeForca 6200 możesz podkręcić i poza tym ogólnie od kolegów słyszałem, że geforce są lepsze od radków. Ja bym Ci polecał GeForce, ale wybór należy do ciebie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom