Prosze O Pilną Pomoc Z G I I G Ii Oraz Nk

Status
Zamknięty.

jahtaman

New Member
witam
Jako iż seria gothic to jedna z moich ulubionych seri gier
postanowiłem kupić sobie oryginalne cześci gothic 1 2 oraz Nk
gdyż moje wcześniejsze nie przetrwały próby czasu..
no ale co się będę rozpisywał..
problem w tym iż po instalacji gdy klikam na ikonke
nic sie nie dzieje
z każda częścią jest to samo czy z GI czy z gII
pojawia sie klepsydra i nic więcej
gdy wcisne ctrl alt delete pisze w procesach gothic.exe.
lecz nie pomaga mi to w graniu..
prosze o szybką pomoc
oczywiscie moj komputer spełnia wszystkie wymagania gry
gothic 3 chodzi na najwyższych detalach
(windows XP Home edition w razie czego )

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
U mnie też tak było ale tylko wtedy kiedy miałem zainstalowanego Gothica III...masz zainstalowane G III?;]

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
A może chodzi o to że masz za dobrego kompa...dziwnie to brzmi ale czasem są z tym problemy ;)

jahtaman

New Member
Już instalowałem na tym kompie gothica 2 i 1 i wszystko działało
ale to było daawno
Myślałem nad formatem
ale niestety nie mogę bo mi starzy urwą nogi z .dupy

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
No to ja w takim razie nie mam pojęcia o co chodzi :)
A czemu nie możesz robić formata?Zgraj najważniejsze rzeczy na płytki DVD(ew. CD) i nic sie nie stanie.

jahtaman

New Member
no zobacze ale to już na ostatecznośc
JAk ktos inny wie co zrobić to niech pisz PLS

Zomin

Member
Nie wiem, czy w tym, co powiem jest sens, ale to czasem nie jest wina płytki? Może sprawdź u jakiegoś kolegi, czy mu po zainstalowaniu działa, jeśli nie, jest tak, jak mówiłem.. Nie wyskakiwał ci żaden błąd przy instalacji?

jahtaman

New Member
instalacja przebiegała bardzo ''gładko''
u 2 kumpli działa tylko u mnie nie
plytki orginalne wiec juz naprawde nie wiem co robic
siedze nad tym od tygodnia i dupa ;/

Dzyl

El Principe
Mówiłeś że instalować gothicki już dawno, a czy w międzyczasie nie dołączałeś więcej Ramu, nie zmieniałeś karty graficznej ? Bo być może to przez to że masz zbyt dobrego kompa na gothica.Jeżeli tego nie robiłeś to zrób formata i powinno być git.

jahtaman

New Member
nie nic nie wymieniałem
jak już wspominałem format to ostatecznosc raczej ...
kurde chciałbym sobie pograc w gothica a tu dupa/..

Pax

Member
Na tej samej konfiguracji sprzętowej Gothic 1 wogóle nie chciał mi się instalować z płytki syna. G2NK działało bez zarzutu i G3 oraz G3ZB też chodziło (każdy wie zresztą jak, ale chodziło) Ostatnio kupiłem Gothica Sagę (G1, G2 z NK) żeby mieć własne i tak na próbę spróbowałem po prawie roku zainstalować G1. Weszła bez problemu i da się na niej grać. W tej chwili na kompie mam G1 i G2NK na twardym dysku z oryginalną płytką, G3ZB też na dysku tyle że z wirtualną płytką. Wszystkie gry dają się uruchomić. Przyczyn może być kilka bardziej znanych i prawdopodobnych z czego równie dobrze mogą to być przyczyny jakiejś niezgodności w systemie i gra jest źle uruchamiana w systemie jaki masz na kompie bez uwidocznienia problemu za pomocą komunikatu po jakim można byłoby poznać przyczynę. Spotkałem się z programami jakie i podczas instalacji bardzo długo "zastanawiały się" czy się zainstalować na kompie i takie co to po zainstalowaniu uruchamiały się tak długo, że spokojnie można byłoby zjeść obiad z deserem albo jeszcze dłużej że nie wystarczało mi cierpliwośći i je zatrzymywałem. Problemem może być brak czegoś albo jego uszkodzenie (jakiegoś pliku) i system uruchamiając grę trafia na problem nie do rozwiązania. Uruchomił grę tyle że nie do końca i ciągle na coś czeka. On czeka żebyś mu to dał. Ty czekasz aż się gra uruchomi. I tak sobie na siebie czekacie. Niestety komputery są coraz bardziej skomplikowane a oprogramowanie jeszcze bardziej.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
A próbowałeś uruchamiać autoranem z płyty, lub z ikony znajdującej się w folderze z grą?

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Chyba wszystkie pomysł się wyczerpały...jedyne wyjście to format;p Jak już go zrobisz to napisz czy pomogło czy nie :p

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
Dyskusja wyczerpana.Temat został z tego powodu zamknięty. Jeśli chcesz tu pisać, poproś moderatora o otwarcie tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom