Propozyje Muzyczne...

Status
Zamknięty.

Grour

Member
Witam!

Zrobiłem ten topic, ponieważ chciałem się Was zapytać czy nie znacie przypadkiem jakiegoś fajnego zespółu Rock'owego, Metal'owego, albo Heavy Metal'owego? Tu jest spis tych które już znam:

-> Metallica
-> Lordi
-> Linkin Park
-> Limp Bizkit
-> System of a Down
-> Guano Apes
-> Disturbed
-> Staind
-> KoRn
-> Papa Roach
-> Alice in Chains
-> Nirvana
-> Rage Against the Machines
-> P.O.D
-> Static-X

No i to chyba wszystko... jak możecie to podajcie jakieś fajne zespoły które Wam się podobały i ulubioną piosenkę. Z góry DZIęKI!

Ehh... Dobra, wydaje mi się, że podano już wystarczającą ilość zespołów/kapel. Zamykam - Oz.

Thorus_7

New Member
Moim ulubionym zespołem jest bez wątpienia Iron Maiden ! Chyba większość ludu zna ten zespół. Mam dużo ulubionych piosenek, ale tą najlepszą, według mnie jest "The Wicker Man". Polecam go wszystkim, a szczególnie tym, którzy słuchają muzyki rockowej i metalowej. Zapraszam też na stronkę http://ironmaiden.rockmetal.art.pl/. Można wstąpić tam nawet do fanklubu ! Innym zespołem, który również zawrócił mi w głowie jest Slayer.

Geezer

Member
Hmmmm widzę, że lubisz RATM (chyba ;p) więc poleciłbym ci zespół Biohazard z tych hardcorowych i Sucidial Tendensis. Spoko muza.

Z thrashu to Slayer oczywista, Anilhilator, Exodus, Monster Magnet... mocne łojenie.

Widzę, że kombinujesz z grungem, więc Pearl Jam, SoundGarden, The Melvins.

Coś lekkiego i przyjemnego - Audioslave (muzycy RATM i Soundgarden)

Widzę, że masz w zbiorze Statić-X czyli chyba lubisz metacore (nie wiem domyslam sie ;p) więc Caliban, Soilwork i takie tam... w światku metalowym jest teraz na ten styl moda, więc nie będzie ci trudno znaleźć.

Coś ambitniejszego, prog metal, wątpie byś polubił taką muzę, bo w nią trzeba się wczuć, ale mimo to polecę ci coś. Dream Theater, Threshold, Fates Warning i oczywiście Dead Soul Tribe (jak masz doła to nie słuchaj
tongue.gif
)

I rockowa klasyka, pozycja obowiązkowa, Black Sabbath, Cream, Led Zeppelin, Alice Cooper, Jimi Hendrix, Rush i wogóle masa zespołów.

No i prog rock, ale tu nie podam zespołów, bo założę się, że nie będziesz chciał słuchać takiej muzy ;p Pink Floyd itd. to muza dla doświadczonych ;p (ja tego nie słucham ;p)

Kushi

Weteran
Weteran
Moje ulubione z tego typu muzyki:

> Slipknot
> Rammstein
> Behemot
> Hunter
> Kat
> Vader

Lord Chudy

Member
Z zespołów które nie zostały jeszcze wymienione są(moim zdaniem najlepsze):

-Fuel (Utworki So far away,Bitterswet i Quater polecam.|Naprawde warto ściągać|

-The Union Underground (Ogólnie cały album "an education in rebelion"|To to już musisz ściągnąć,miodzik
tongue.gif
|

-Siddharta

saviol

Member
Z twoich zespołów ja najbardziej lubię Linkin park bo mają fajne kawałki.
Nie mam typowego ulubionego rodzaju muzyki ale żaden kawałek za stylu metalu mi się nie podoba. Osobiście bardziej lubię techno i kawałki tych klimatów bo się dobrze tańczy przy nich i w ogóle bass dobrze wpływa na moje samopoczucie

cichy

Member
Z zespołów które podałeś słucham tylko LP, P.O.D i trochę Papa Roach, kawałek Getting Away With Murder wymiata...
Jedyne co mogę ci polecić to zespół, którego jedna piosenka przypadła mi do gustu i jest naprawde fajna. Jest to HIM z kawałkiem Wings Of a Butterfly...

To tyle

Celder_Nekromanta

New Member
Ja lubię i polecam. Niemieckiego wykonawce Herberta Gruenemeura. To n9iemiecki wykonawca ale ma super piosenki.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom