Problemy

Status
Zamknięty.

Egr0m18

Member
Zacząłem ostatnio grać w Gothic 2 Noc Kruka i mam już pewne problemy nie dam rady pokonać Atille i Lehmara. ; /

Mam 4 poziom ,35 siły(razem z pasem siły +5), nóż na wilki i skórzany pancerz..Punkty Nauki 0.. Czeladnikiem jestem u Bospera.. Mam 600 sztuk złota ... :wacko:

Nie wiem co mam dalej robić zrobiłem prawie wszystkie Questy w Khornis...
:(

Prosze o Pomoc... :blush:

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Dam ci sposób
-wejdz na dach
-i strzelaj do niego z kuszy/luku
-gdy bedzie na ustatku sil zyciowych (malutki pasek zycia) zejdz z dachu i wal z niego mieczem

zaopatrz sie z dobra broń najlepiej zostan straznikiem miejskim skoro juz jestes czeladnikiem bospera zostaniesz nim bez problemu ,zostajac straznikiem dostaniesz porzadna bron(nie wydawal straznika ze byl w burdelu) oraz zbroje straznika która powinna ci sluzyc w gorniczej dolinie

wykonujac zadania lorda andre zarobisz troche kasy na lepsza broń ale lapiej zaoszczedzaj na ciezka zbroje straznika (2500 złota)

idac z bylym czeladnikiem bospera (zapomnialem imienia) na łowy zapolujesz na orka ,cieniostwora oarz kilka wilków ,zawsze to dobre xp na pocztake (PS. w nocy kruka on nie jestes niemsiertelny jak w gothic 2)

PS.czemu chcesz sie dostac do gildii zlodziei skoro mozezs zostac starznikiem miejskim?

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Pospaceruj po lasach...chociaż to może trochę niebezpieczne na początku.Połaź między maistem a innymi lokacjami(farmy itp.,itd.).Zabij trochę zwierzyny,zdobądź doświadczenie...poszukaj jakiejś lepszej broni;] Problemu nie będzie;p

EDIT:Szkelo,jak się jest czeladnikiem u Bospera to najlepiej zostać Najemnikiem;p Wtedy najłatwiej o zwierzynę i trofea bo farma Onara w lesie jest;d

tomisakis

Whiskas
VIP
popros laresa by Cie zaprowadził do farmy onara.Po drodze troszke expa nabijesz.Jak szkeleton mówil na zabicie attyli jest włąsnie taki sposob.Tylko moze być problem bo bedzie próbowac tam wskoczyć.Raz gdy grałem to mu sie nawet udało i mnie zabił :angry:.Broń by sie przydała lepsza.Zobacz na targowisku.

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
wskoczyc na dach lest latwiutko
-skakujesz na targowisko tych ryb
-wskakujesz na ten parawan
-skoczysz na dach
- no i juz bardzoooo trudne

egrom napisz kim chcesz zostac?
najemnikiem czy straznikiem?

chcoaiz mozesz nabic troche expa w farmie onara a gd wykonasz ich jzu wszstkie zadania bedziesz juz dosc silny i wybeirzesz straznik lub najemnik

Egr0m18

Member
wskoczyc na dach lest latwiutko
-skakujesz na targowisko tych ryb
-wskakujesz na ten parawan
-skoczysz na dach
- no i juz bardzoooo trudne

egrom napisz kim chcesz zostac?
najemnikiem czy straznikiem?

chcoaiz mozesz nabic troche expa w farmie onara a gd wykonasz ich jzu wszstkie zadania bedziesz juz dosc silny i wybeirzesz straznik lub najemnik

Chce zostać Najemnikiem. :blush:

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
skoro chcesz zostac najemnikiem to zrobiles zle z gildia zlodziei :)
najlepiej jak nie wydasz ich strazy wtedy attila sam cie zaprowadzi do gildii nie atakujac cie

gdy ich nie wydasz to zdobedziesz dobrych nauczycieli sztuczek oraz poznasz owych handlarzy

tak jak juz kolega powiedzial lares zaprowadzi cie do najemników
u najemnikach bedziesz miec duzo walki i z takim ekwipunkiem to nie dasz rady...
...powykonuj misje w porcie znajdujac paczke ziela od jednego z najemników (nie znam imienia)

Egr0m18

Member
skoro chcesz zostac najemnikiem to zrobiles zle z gildia zlodziei :)
najlepiej jak nie wydasz ich strazy wtedy attila sam cie zaprowadzi do gildii nie atakujac cie

gdy ich nie wydasz to zdobedziesz dobrych nauczycieli sztuczek oraz poznasz owych handlarzy

tak jak juz kolega powiedzial lares zaprowadzi cie do najemników
u najemnikach bedziesz miec duzo walki i z takim ekwipunkiem to nie dasz rady...
...powykonuj misje w porcie znajdujac paczke ziela od jednego z najemników (nie znam imienia)

Tzn że musze zacząć od Początku. ; / ?

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
nie musisz tlyko pisze ze tak by bylo lepiej ale cóz graj dalej
-pokonaj atille
-idz z laresem do najemników
-wykonaj zadania dla najemnikó (czeka cie duzo walki)
-zostan najemnikiem :)

Fahrenheit

Pimpu?
Jeśli chcesz nabić level, to ja grałem tak:
Po drodze zabijałem wszystko co popadnie, wyczyściłem dolinkę u Lestera, ubiłem z Cavalornem bandytów. Po prostu trzeba wykonywać questy związane z Nocą Kruka (dodane). Najlepiej wykonaj próbę dla Corda (spytać Dextera o Patricka) - prosta, a daje szacunek u większości najemników. Naprawdę, da się tak kombinować, by sobie radzić. Na wrogów jest też sposób inny, ale to na tych "przyjaznych", co nie zabijają:
-bijesz ile wlezie
-jeśli przegrasz, leczysz się
-wstajesz i bijesz inną bronią (o ile masz w eq dużo broni o podobnej jakości).
Zdobądź też Wilczy Kieł - dość dobry miecz, na drodze od miasta do tawerny (wozy Erola). Wszystko lepsze od Noża Na Wilki. Tak naprawdę wystarczy szukać każdej okazji na exp, wykonywać wszystkie questy itd.

S

Solmyr

Guest
Moim zdaniem powinieneś zacząć grać od nowa i zostać czeladnikiem u Harada bo wtedy można bardzo dużo zarobić na bronie i zbroje jest na to bug ( wystarczy tylko nauczyć się jak się robi dobry długi miecz wtedy kup sobie 1 stalowy pręt i zacznij kłuć będzie pisać wykłuj zwykły miecz i wykłuj magiczny miecz gdy naciśniesz zwykły miecz to wtym samym czasie naciśnij 1 wtedy jak wykłujesz dobry długi miecz będziesz miał zamiast 0 rozgrzanych prętów będziesz miał 2 rozgrzane stale i tak w kólko aż będziesz miał 40-50 dobrych długich mieczy to oddaj je dla
Harada zarobisz wtedy około 20 tyś) wtedy ucz się siły do 40 i kup sobie jakąś broń na 40 siły i naucz się walki br.1h lub 2h do 70 % i dołącz do najemników bo w 3 roździale u Bustera można zarobić nawet 200 tyś na rogach cieniostwora i ile się chce poziomów.

Bury_Zenek

Rycerz Wody
może to za późno ale mam dwie rady: idź do koszar i w pomieszczeniu obok sypialni strażników jest inne pomieszczenie z kominkiem. tam jest skrzynia. weź ją otwórz i klucz co tam będzie weź. idź do wieży obok kowala (tam gdzie stoi strażnik pablo czasem i jest kotwica) tam będzie broń 40obrażeń z małymi wymaganiami dobra broń na początek :) i jak pójdziesz się bic z Atillą to jeden raz walnij i blok jeden cios blok i tak ciągle. o i jeszcze wal punkty nauki we władanie bronią jednoręczną no chyba że cały czas walisz dwu-ręcznymi

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Sądząc po dacie, problem został już rozwiany.

Zamykam.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom