Problemy Przy Instalacji Nocy Kruka (speech_addon)

• Thread starter Gall Anonim
  • Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
G

Gall Anonim

Guest
Przy instalacji Nocy Kruka wyskakuje mi taki komunikat:
"Błąd kontroli CRC. Plik C:\Program Files\JoWood\Gothic II\Data\Speech_Addon.vdf nie odpowiada plikowi w pliku CAB Instalatora. Nośnik, z którego jest uruchamiany Instalator może być uszkodzony. Skontaktuj się z dostawcą oprogramowania."

I mam do wyboru opcje:
Przerwij
Ponów próbę
Ignoruj

Ponowna próba nic nie daje bo nadal pojawia się komunikat. Po wciśnięciu Ignoruj gra instaluje się i uruchamia. Ale przecież jak pominięto ten plik to nawet jeśli na początku tego nie widać to mogą się pojawić potem problemy z grą. Co mam zrobić? Skopiowanie płyty nic nie daje
sad.gif
Pojawia się ten sam komunikat
sad.gif

A może tak ma być? Mam to zlekceważyć? Może ktoś z Was miał ten sam problem?

Kan

Member
Jeżeli na samym początku spotkałeś Cawalorna a on mówi normalnym głosem i nie wyskakują żadne błędy to nic się nie stało. Ale jeśli tak to powinieneś poszukać innej płyty. Speech_Addon.vdf jest odpowiedialny za głosy postaci w dodaktu.

G

Guest

Guest
Tak, Cawalorn mówi normalnym głosem. Ale jesteś pewien, że wszystko będzie OK w późniejszych dialogach? Czyli to normalne w przypadku tej kopii?

G

Gall Anonim

Guest
QUOTE (Guest @ 23-05-2005, 14:33) Tak, Cawalorn mówi normalnym głosem. Ale jesteś pewien, że wszystko będzie OK w późniejszych dialogach? Czyli to normalne w przypadku tej kopii?
Tamten post był mój. A może dlatego jest wszystko OK na początku bo z tym plikiem Speech_Addon.vdf dopiero pod koniec instalacji są problemy?

Kan

Member
W najtragiczniejszym przypadku kiedy natrafisz na dialog który mógłby być uszkodzony gra poprostu wyjdzie do Wina, Ale jeśli będziesz miał szczęście to albo dialog nie zostanie wypowiedziany albo będię słychać jekieś szmery czy coś w tym stylu. To wcale nie musi być jekiś ważny tekst. Możliwe że to jakaś zwykła opowiastka jakieś postaci nie związana z żadną misją. Ale jeżeli przytrafi się tobie pierwsza opcja to zasejwuj gre. Przechowaj te sejwy gdzieś na kompie i poszukaj innej werji gry.

Ceasar

Member
biggrin.gif
Jak Ci normalnie chodzi gra, to nie wiem w czym problem... Mi pokazywał się ten błąd jak miałem źle skopiowaną płyttkę lub zarysowaną. Żeby więcej nic takiego Ci się nie pokazywało, to przegraj tą płytkę na baaardzo wolnej prędkości.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom