Problem

Status
Zamknięty.

Bury_Zenek

Rycerz Wody
Witam wszystkich forumowiczów!
Mam pewien problem otóż nie jestem pewny cz gra Gothic 3 będzie mi działać mam następujący komputer:
1GB RAM + 256MB RAM
Microsoft Windows XP Professional
Karta Graficzna ATI Radeon 9250 64MB (tego najbardziej nie jestem pewny)
Reszta jest w zupełności dobra do tej gry
Wiem że mogę spróbować odpalić grę lecz mam narazie 256MB RAM i dokupię to 1GB RAM gdy będę mieć 100% pewności że mi będzie ta gra działać
Z góry dzięki za pomoc
Proszę nie pisać postów że mam słabego kompa bo to wiem :p

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Odpali ci, ale będzie chodził fatalnie. To mogę ci zapewnić.

na radku 9000 odpalisz Gothic'a 3 więc i na twoim da radę....ale nowe sterowniki sugeruje wgrać.
Ram 256 ????? Jak dorzucisz 1gb coś poprawi..ale to kropla w morzu potrzeb, więc nie spodziewaj się cudów.
A jaki masz procek kolego ?

Bury_Zenek

Rycerz Wody
Typ procesora Intel Celeron D 330, 2680 MHz (20 x 134)

Ściągnę sobie demo i zobaczę jak pójdzie
Edit: ściągnąłem Demo i mi działa ale strasznie przycina na minimalnych detalach (mam 256RAM ale za niedługo dokupuje 1GB)

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Celerony są strasznie niewydajne....nie bez powodu to jedne z najtańszych procków Intela.

CYTAT
Dobra przejdzmy do konkretow
- po 1 zrobilem formata calego dysku (nie instalowalem zadnych zbednych programow ani gier)
- po 2 zainstalowalem program CachemanXP, ktory jest wrecz przecudowny Dzieki niemu posiadam 680-690mb wolnej pamieci fizycznej majac maxymalnie 768
- po trzecie dokonalem drobnych zmian w biosie ale to raczej malo istotne P.S.Dla unikniecia wystepowania bledu "Where is guru" radze zmniejszyc maxymalnie szybkosc pamieci( ja mam ustawione 266 przy maxymalnym 400) Pomaga w 100%
- po czwarte ustawilem bariere wykozystynia pamieci fizycznej z 80% na 90% co tez znacznie polepszylo jakosc gry. Aby tego dokonac wpisujemy w oknie uruchom "regedit" (otoworzy sie ramka) dalej postepujemy wedlug schematu HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management a nastepnie dokonujemy edycji pliku "NonPagedPoolSize" w nastepujacy sposob ilosc ramu jaka posiadamy mnozymy x 90% a wynik dodatkowo x 1024. Liczbe ktora powstanie wprowadzamy w puste miejsce oraz zaznaczamy system dziesietny.
- po piate radze dokonac edycji ilosci pamieci wirtualnej.(jak tego dokonac chyba nie musze opisywac ) Powinna byc 2,5 raza wieksza niz ilosc posiadanego ramu i najlepiej ustawic ja na partycji 1 lub ostatniej gdyz to na nich dysk ma najwieksza szybkosc.
- no i na koniec nalezy dokonac drobnej modyfikacji a tak naprawde podmiany kilku plikow w katalogu G3 Mozna je pobrac z tego linkahttp://rapidshare.com/files/2569454/Gothic_3.rar.html (dolaczona instrukcja )
To co wam jeszcze tylko pozostanie to dokonac zmian w opcjach graficznych gry na takie jakie wam beda najbardziej odpowiadaly A no i zmiany ktorych dokonywalem byly wprowadzane na orginalnej polskiej wrscji Gothica.

Dodatkowo nowe stery do grafy i program Game xp
i wyłączaj wszystkie procesy działające w tle z tych niepotrzebnych

Stary zestaw trików na poprawę wydajności.
Osobiście nie stosowałem patentu z zmiana taktowania ramu i Cachemanem xp
a polecam program game xp

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom