Problem

Status
Zamknięty.

Dawid188

New Member
Nie wiem co mam zrobic, jakis bug chyba wyskoczył bo po drodze do klanu Wilka zgubiłem MORTA...
Walczyliśmy ztrolem przy tym grobie, odwróciłem sie i już go nie bylo. Szukałem w pobliżu i nic.
Wie ktos może co trzeba zrobic albo gdzie go znaleźć?
Już dałęm zgloszenie do 997 i "ktokolwiek widział, ktokolwiek wie" :p

MichałABG

Member
chyba jedynym sposobem jest przywołanie za pomocą kodów: spawn Mort lub goto Mort.

wisnia

Member
Spróbuj wczytać wcześniejszy save :)
Możesz też spróbować kodów, na forum jest napisane jak włączyś konsolę. Gdy już się z tym uporasz wpisujesz w konsoli:
KOD
goto Mort

Wtedy powinieneś się pojawić obok niego, najgorzej będzie jeśli wylądujesz w ścianie lub w ziemi, wtedy już zostaje tylko wcześniejszy save :)

Pozdr

Edit:
MichałABG pisaliśmy w tym samym czasie :)

czlapek14

Member
O ile pamiętam przy tym trollu jest przepaść. Mort mógł tam wpaść. Jeśli nie żyje to kody, save, albo to wszystko olej. Mi zabili Morta podczas walki z nosorożcami i jakoś mi nie było go żal. Mort do nieczego nie jest niezbędny poza zadaniami z nim związanymi.

-------------------

No i mamy setny post :D

sasza

Member
Ja jak polowałem nim na trolle to po zabiciu ich zniknął Mort nie wiadomo gdzie. Szukałem go w tym lesie o są trolle ale go nie było. Wpisałem w konsoli goto Mort i okazało się ze już był w zamku Faring xD

GOFER152

Member
Sasza czytaj ze zrozumieniem chodzi o MORTA z nordmaru a nie MITHA z Faring i jego trzy trole.

luke22

Member
Miałem podobny problem. Mort tak jak inne niektóre postaci potrafią przenikać przez ściany :). Idę sobie z nim do Klanu Wilka a to nagle wchodzi w ścianę i juz go nie ma :)) To samo było przy Klanie Ognia, tam się idzie lekko pod górkę i on szedł poziomo tzn. zapadał się w podłoże dopiero za krórymś razem było dobrze. A morta po przeniknięciu w ścianę znalazłem dużo później przy dolnym wejściu do kopalni Klanu Młota, więc może u Ciebie też tam jest, choć nie gwarantuję.
pozdrowienia

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom