Problem Ze Stabilnością

Status
Zamknięty.

laveta

New Member
Witam. Mam dwa kompy. Jeden z Athlonem 3000+, 1GB ram oraz GeForce 7300 GT i na nim gra bardzo ładnie śmiga w rozdzielczości 1280x1024, jednak na 2 kompie (C2D 3Ghz, Radeon 4850, 3GB ram) mam ogromne problemy ze stabilnością (zmiany rozdzielczości na mniejsze nic nie dają). Ciągłe 'zwiechy', po których nie pomaga nic oprócz restartu komputera.

Mam Windowsa XP SP3 Home.

Ktoś może wie w czym problem?

Dzyl

El Principe
Po prostu twój komp jest za dobry na gothica 1 :p Bo jak masz tyle ramu, takiego proca itp, to gothic będzie ci się przycinał lub spowoduje zawieszenie się kompa.Gry mające takie wymagania jak Gothic 1 nie chodzą zbyt dobrze na takich zaje*****ch kompach.Mój kuzyn miał taki sam problem z inną grą która miała podobne wymagania, a gdy zainstalował na starym kompie to gra chodziła płynnie.Graj na tym co masz 1GB ram to będzie ci dobrze chodził.

Kacperex

KacŚpioszek
Zawsze możesz sprobować włączyć w trybie zgodnosci z 2000.
Dodatkowo masz wielordzeniowy procek, a z tym starsze gry nie radza sobie.
Jak wspomniał kolega powyżej, to że komp przewyższa minimalne wymagania kilkakrotnie to wcale nei znaczy, że gra będzie śmigać.

GOFER152

Member
Dodam tylko tyle że nowe kodeki nie radzą sobie ze starszymi grami (typu G1 ) niekiedy ich odinstalowanie pomaga .

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom