Problem Z Zakończeniem

Status
Zamknięty.

wojpac

New Member
Witam,
zabiłem Zubena (Innos mi podziękował), oswobodziłem Trelis, Sildern, Faring i idę do Innosa i nic.
Montery nie mogę oswobodzić, gdyż nie ma Vareka, nawet jeśli przywołam go kodem i zaatakuję to po pierwsze nie mogę go
zabić a po drugie orkowie wokół tylko się przyglądają nie atakując mnie (inaczej niż np. w Trelis, jak zaatakowałem Vaka od razu rzuli się na mnie orkowie). Z resztą ogólnie mam problem z dobijaniem przeciwników (po prostu nie mogę ich dobić)
stosowałem sposoby opisane na forum, ale nietety nie działa.
Podsumowując, mam już 70 poziom wypełnione prawie wszystkie zadania, oswobodzenie Nordmaru i Vengardu też (zostało oswodzenie Montery) ale nie mogę ukończyć gry.
Posiadam orginalną wersję gry, zainstalowałem path 1.12 (już na początku), potem odinstalowałem i zainstalowałem grę ale nic nie pomogło, wciąż te same problemy.

Prosze o pomoc

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
Myślę, że musisz użyć kodu - ale użyj save najlepiej sprzed zabicia "fałszywego" Vareka - mianowicie wpisdz taki kod (chyba taki, o ile dobrze pamietam)

goto Varek
albo
go to Varek

chyba coś takiego było, a bydlak po prostu mógł zapśc się pod ziemie (dosłownie!)

Zomin

Member
O ile pamiętam wystarczy zabić odpowiednią ilość orków, aby wyzwolić miasto(nie potrzeba zabijać dowódcę). Użyj (tak jak kolega up powiedział) kodu, ale pamiętaj, najpierw zapisz grę, ponieważ może się okazać, że Varek jest(również jak kolega up powiedział :p )pod ziemią. Jeśli już jest za późno, użyj kodu goto/go to(też nie wiem)Milten, możesz też spróbować użyć kamienia teleportacyjnego aby się wydostać.
Mam nadzieję, że sie uda i PoZdRo!
Przepraszam za archeologię, ale innym może się przydać.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom