Od pewnego czasu mam problem ze ściąganiem plików w sieci P2P.Z tego co może być to związane z portami dostępowymi klientów.Jako że jestem w tej dziedzinie laikiem,prosze o pomoc.Mam szybkie łącze więc kwestia prędkości odpada,otóż z serwerów poprzez DAP ściągam ok. 50-100 kb/sec.Naturalnie wiem że w sieci p2p jest mniejszy transfer z kuli tego że dane wysyłane są z komputerów innych userów.Np poprzez torrent przy azureusie wylatują mi problemy z NAT-em.npprzy testowaniu portów dla azureusa wylatuje błąd NAT.Tak samo mam przy bitcomecie mimo że posiada on funkcje odblokowania portów dostępowych.Jednak efekt jest ten sam.Mimo że jestem połączony ciągne 0-2kb/sec i ciągle rozłącza.Przy emule z kolei w ogóle nie chce ściągać, mimo że dużo ludzi udostępnia dany plik.Podejrzewam że jest to związane z antywirusem (mam Avasta ze wszytkimi aktualizacjami)i nałożoną przez niego blokadą portów.Nie czepiajcie się stylu bo nie znam sie za bardzo na P2P.Jeśli ktoś spotkał się już z tmy problemem albo przynajmniej wie jak to naprawić to prosze o pomoc.A propo z tego co pamiętam te problemy zacząlem mieć po pewnej aktualizacji więc to na pewno jest cos z antywirem.Jesli ktos wie jak to rozwiązać/obejsc/naprawic prosze o kontakt.
Prosze również o nie spamowanie w tym topicu i pisanie na temat
.
pzdr 4 all
Prosze również o nie spamowanie w tym topicu i pisanie na temat
pzdr 4 all