Problem Z Netem

Status
Zamknięty.

daria

Szejn
Weteran
Witam Was!!!

Mam taki męczący problem... Otóż czasem mam tak, że mi się net wyłącza podczas korzystania z niego, lub też po prostu wchodze se na kompa i net mi nie działa (to częściej)...
Zawsze srawdzam routera i połączenie lokalne i wszystko jest okey, jednak net nie chodzi...
Jak wejde na neta, to u góry na tym pasku pisze Error Lander.
Czasem ten problem jest przez 5 min, czasem przez kilka godzin...
Wiecie czym to może byc spowodowane, mnie sie wydaję, że to Netia cos wali, anie mój komp, ale jeśli wiecie jak to rozwiązać to napiszcie, proszę :p

Pozdrawiam.

Xingu

Member
Posiadasz może megaupload toolbar albo inne takie dziadostwo? Jeśli tak spróbuj odinstalować zrestartować przeglądarkę i zobacz czy działa. Zawsze też możesz mieć zmienione DNS'y. Jeśli nie wiesz jak. Tutaj masz instrukcję

Akasemis

Member
A możesz powiedziećjaki masz internet ?
Ja sam miałem kiedyś takie dziadostwo 512kb/s i było to samo co u ciebie, a jeżeli masz internet taki lub lepszy zawsze możesz iść do sklepu firmy która ten internet daje i złożyć zażalenie że nie spełnia on wymogów firmy (ale ze mnie prawnik :p)

daria

Szejn
Weteran
Xingu mam takie coś jak MegaManager i tam też w jego skład wchodzi Megaupload... A więc spróbuję odinstalować, a do Ciebie Akasemis mam pytanie, jak sprawdzić jakiego mam neta?? Boja nie wiem, bo ostatnio jakieś pakiety mam wykupione ;p

Roioan

Member
Żeby sprawdzić prędkość to ściągnij jakiś mały plik z rapidshare i swój maksymalny transfer pomnóż przez 8. Co do neta to może to być wina kabli, ale znając neo to ich wina. Ja miałem taką sytuacje i po tygodniu przeszła, więc może u ciebie będzie tak samo. Jak co to możesz im wypowiedzieć umowę i zmienić neta. To chyba lepsze rozwiązanie.

daria

Szejn
Weteran
Odinstalowałam megaupload, neta mam 2mb/s... Ale problem dalej jest... Wczoraj, gdy siedziałam na Gup, nagle sb i sie zaciął, odświeżyłam stronę, a tu bach - Error Lander. ;/ Nie wiem, może macie jakieś inne propozycje rozwiązania tego problemu... jak myślicie, a jakbym zadzwoniła do Netii??

O

oclock

Guest
Zadzwon do nich, tylko tak mozesz zmotywowac ich do dzialania. Ew. sprawdz swoje linie telefoniczne

daria

Szejn
Weteran
Błąd wyskakuje dalej, ale teraz wystarczy odświeżyć stronę, co wcześniej nie pomagało :p Więc dzięki wszystkim za pomoc... Sama nie wiem, co pomogło... Ale mam nadzieję, że znowu nie będzie tak długo trwającego tego błędu :D

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom