Problem Z Napędem Przy G3

Status
Zamknięty.

Everon_92

Member
Mam problem z napędem.Gdy wsadzam Gothica 3 to nie widzi płyty.Tzn.próbuje ją przeczytać,napęd ją mieli,ale stacja nadal widnieje jako pusta.Po kliknięciu na ikonę napędu wywala mi żebym włożył płytę.Dzieje się tak tylko z tą grą,wszystkie inne napęd odpala i widzi bez problemu,a gierka na innych Pc-tach działa bez problemu.Mam laptopa i Viste Home Premium.
Jaka może być przyczyna i co z nią zrobić?

Pandrodor

Member
Buheh, zapewne płyta zjechana. A było kiedykolwiek wcześniej dobrze? Jeśli nie to spróbuj ściągnąć ze strony producenta FirmWare do napędu i zainstalować. Może pomoże. Ja tak miałem z płytą z pewnego czasopisma, problemem było to, że jest ona dwu...dwurdzeniowa to raczej nie ale dwucośtam xD I do dzisiaj jej nie odworzyłem. Mam napęd Lite-On.
Pozdro.

Everon_92

Member
Nie pierwszy raz ją wsadziłem,ale u kumpla 5 min wcześniej działała jak marzenie.Co prawda jest zjechana "trochę"ale chodzi o to że u niego działa a u mnie nie,mimo że on ma starszy napęd.Dobra poprostu zrzucę od niego z dysku i będzie git.

PS:Co do płyty to pewnie była DUAL-LAYER,bo nad dwu-rdzeniowymi Intel dopiero zaczyna pracę :p

Dzięki,Pozdro :D

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom