Problem Z Mikrofonem

Status
Zamknięty.

daria

Szejn
Weteran
Witam. Chciałam zwrócić się do Was o pomoc.

Otóż od wczoraj próbuję użyć mikrofonu i za uja nie chce działać. Sprawdzałam już dwa zestawy i nic. Chodzi mi o mikrofon z słuchawkami, słuchawki działają,a mikrofon nie.
Wypiszę, co można wyeliminować jako potencjalny powód.

1. Mikrofon 100% sprawny.
2. Ustawienia w panelu sterowania są na 100% dobre.
3. Podłączone 100% dobrze.

Pamiętam kiedyś, mikron działał normalnie, a teraz nie wiem ocb. Czytałam na wielu forach i widzę, że wiele osób ma z tym problem, jednak rozwiązania nie znalazłam ^^
A i zapomniałam dodać, nie ma żadnych szumów ani nic, po prostu nie wykrywa tego mikrofonu. W rejestratorze dźwięku nawet nie ma drgań tych linii jak coś mówię.

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Powiem prosto jasno i na temat. Poszukaj najnowszych sternowników. Często znakomicie ułatwia cała sprawe ;)

daria

Szejn
Weteran
Taaa tylko jak? xDD Wiem tylko, że kartę mam Realtek, wersja 5.10 sterowników, bo sprawdzałam przez Uruchom->dxdiag.exe
Żadne inne info nie jest mi potrzebne do znalezienia tych sterowników? Nie wiem, model karty? ^^

Nie znam się, więc pytam ;P

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
No raczej model słuchawek. Wpisujesz ich nazwe do google + sternowniki do takiego i takiego systemu, sciagasz instalujesz i powinno działać :)

szczurek

Menda serowa
Weteran
A dobrze kabelek wsadziłaś ?? :p
Może od momentu ostatniego użycia zmieniałaś np płytę główną/kompa i zmieniło Ci się ustawienie wejść pod mikrofon i słuchawki.
Mianowicie ( u mnie tak było :D ) czerwone wejście zamieniło się z niebieskim ;p

daria

Szejn
Weteran
Nie zmieniałam płyty ani nic, bo to w laptopie się tak dzieje ;P Nawet niebieskiego wejścia tutaj nie mam :p
Pewnie chodzi o te sterowniki, o których Nam pisał :p
I tak ich znaleźć nie umiem, więc lipa ^^

Pozdrawiam serdecznie.

Bury_Zenek

Rycerz Wody
Daria jaki masz internet?
też tak mam w ogóle mam taką sieć przez co mi i wszystkim z mojego bloku nie działa może to ty też tak masz. Spytaj się ludzi którzy są z tobą w sieci czy oni też tak mają. I czy tobie wcześniej działał? bo mi tak ale słabo a później w ogóle i też był 100%sprawny.

daria

Szejn
Weteran
Mam internet z netii, ale to nie ma nic do tego. Mikrofon w ogóle nie działa, nawet w rejestratorze windows, tak jakby w ogóle podłączony nie był. Jak by było, tak jak Ty mówisz, to tylko w komunikatorach by nie działał.

Potrzebuję sterowników, słuchawki mam firmy TRACER. Nigdzie nie umiem znaleźć, na razie to widziałam tylko do klawiatur, padów, kierownic, kamerek i myszy, a do słuchawek nie.
Może kto inny potrafiłby znaleźć?? :p

Bury_Zenek

Rycerz Wody
no a mi wszędzie nie działa w kompie a u kumpla jak sprawdzałem to u niego działał. Ale zobacz może masz coś z wejściem albo posprzątaj w środku kompa często takie przyczyny wynikają z kurzu w komputerze.

daria

Szejn
Weteran
Zenek czytaj uważnie.
CYTAT
Nie zmieniałam płyty ani nic, bo to w laptopie się tak dzieje ;P

Mam laptopa, więc nie posprzątam sobie kompa :p

Już pisałam, że kiedyś mi normalnie działało, więc dlaczego tak nagle ma być to wina sieci?

Szukałam na forach i pisano o sterownikach, potwierdził to rozwiązane Nam, więc chcę spróbować zainstalować je.
Tylko nie potrafię ich znaleźć, dlatego zwróciłam się tutaj o pomoc w znalezieniu.

EDIT:
Dobra, już działa w komunikatorach i rejestratorze... Nowe stery do karty dźwiękowej pomogły..
Dzięki chłopaki ;**

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom