Problem Z Kartą Ati Radeon 9800

Status
Zamknięty.

Dark Shadows

Active Member
Mam mały problem i zamieszczam ten temat to może ktoś się na tym zna i mi pomoże, bo ja sam nie wiem do końca, co mam o tym myśleć. Mam problem z kartą Ati Radeon 9800 Sapphire Atlantis. Otóż w jej danych technicznych jest taka linijka jak "Częstotliwość taktowania rdzenia/pamięci - 380 mHz/680 mHz". I tutaj jest problem.

Przy użyciu dwóch programów sprawdzałem dane techniczne karty i zamiast 380 mHz/ 680 mHz mam 380 mHz/ 375 mHz czyli prawie o połowie mniejsze. Próbowałem ustawić kartę na tryb efektywny by było 380 mHz/680 mHz ale gdy tylko wyłączyłem komputer to wszystko się zresetowało.

Chciałem zapytać czy to może być wada produkcyjna karty? Bo jak tak to chyba powinienem ją dać do sprawdzenia? Jeśli ktoś wie jak mam ustawić by było na zawsze 380 mHz/680 mHz to proszę o odpowiedź. Ale wypowiadajcie się też na te dwa pierwsze pytania.

Tematu nie znalazłem. Jak coś to proszę o zamknięcie go.

Gucio

Member
Słyszałem od qmpli w szkole, że RAM grafiki dzieli się przez 2, więc chyba jest tak w twoim przypadku
tongue.gif
Po prostu zawsze dziel przez 2 RAMy (podawane przez producenta oczywiście) na karcie graficznej, a wyjdzie ci tyle ile RAMu masz faktycznie
wink.gif

Pozdro
cool.gif

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom