Problem Z Kamerą

Status
Zamknięty.

Jatza

New Member
Mam pytanie dotyczące oddalania i przybliżania kamery. Mianowicie chodzi mi o to, że gdy mam ustawioną kamerę tak jak mi to odpowiada i wchodzę w ekwipunek, dokumenty itp. to po wyjściu widok kamery nie pozostaje taki jak go ustawiłem tylko przybliża się maksymalnie do postaci. Przeszkadza mi to w rozgrywce i zaczyna mnie denerwować bo cały czas musze regulować ustawienie kamery. Grałem we wszystkie części Gothic i w innych nie było tego typu problemu. Z góry dziękuje za pomoc.

RobsonAjax

Member
Jeśli masz myszke z "trzecim przyciskiem" (ten suwak na środku) to możesz oddalac kamerę kręcąc w dół. Wydaję mi się, że w opcjach gry jest coś co pomaga przy regulowaniu pracy kamery, choc nie jestem pewien.

Pozdrawiam.

EDIT: No to ja już nie wiem o co chodzi.

Jatza

New Member
Posiadam myszkę z „trzecim przyciskiem” no i nim właśnie reguluje odległość kamery lecz po wejściu i wyjściu z dokumentów lub ekwipunku kamera nie pozostaje tak jak ją ustawiłem tylko przybliża się do postaci. Sprawdzałem wszystko w opcjach nic tam nie ma odnośnie regulacji kamery. Znalazłem tylko reset kamery, który można zrobić podczas rozgrywki przyciskiem „Num4” lecz on nie daje żadnej poprawy :( Pomocy!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom