Problem Z Grami

Status
Zamknięty.

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Żadna nie chce się włączyć!
Przeinstalowałem sterowniki i nic to nie dało. Odkręciłem kompa, zajrzałem do środka i podczepiłem RAM bo też był ciut odczepiony, nic!
Mam pewne obawy, że ten fakt może być spowodowany tym, że komp mi upadł. Nie jakoś poważnie ale trochę oberwał. Skoro znacie objawy ( nie możność włączenia gier ) to może powiecie mi przyczynę? Bo to raczej nie kwestia karty, skoro wszystko mi działa poza grami.
Może RAM?

Thran

Che Świniara
Ja tak sobie głośno myślę że to przez RAM może być ja bym to jednak sprawdził z pomocą fachowca ale nie tylko RAM ale dokładnie cały komputer ;)

xenex

Member
Pożycz od znajomego jakiegoś ram, nie wiem jaką tam masz prędkość (?)
533, 667, 800 czy może coś mniejszego ?

Załatw sobie kość o takiej samej prędkości, odczep swoją starą i włóż nową, wtedy zobaczysz czy to na pewno ram.

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Ja miałem kiedyś podobną sytuację. Włączałem, robił się przez chwileczkę czarny ekran i gasła gra, ale komp jakby nigdy nic. Niestety, w takim wypadku pozostaje format.
Mam nadzieję, że pomogłem ;).

Ave

szczurek

Menda serowa
Weteran
Wyskakuje coś czy po "uruchomienu" gry komp jakby nie reagował ??
Jeśli nie reaguje to tylko format, bo to nie wina sprzętu raczej.

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Gdy włączam grę, ona się zawiesza.
Czasami pojawia się też jakiś komunikat, ściślej ekran robi się niebieski i czytam napis, że coś poszło nie tak i system coś zapamiętuje... nie wiem dokładnie o co biega.
Spróbuje jeszcze raz przeinstalować sterowniki.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
CYTAT
Czasami pojawia się też jakiś komunikat, ściślej ekran robi się niebieski i czytam napis, że coś poszło nie tak i system coś zapamiętuje... nie wiem dokładnie o co biega.

Ha, blue screen of death, co oznacza, że format zbliż się wielkimi krokami bracie. To system odmawia posłuszeństwa, nie sprzęt. Więc myślę, że z dwojga złego, lepiej w tę stronę ;).

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Ale czy to nie dziwne, że po tym upadku nagle nie mogę grać w gry a wcześniej wszystko było ok?

xenex

Member
W windowsie nic nie jest dziwne ...
Zrób formata jak nie pomoże, to się pomyśli o sprzęcie

szczurek

Menda serowa
Weteran
Boom, myślę że to po prostu zbieg okoliczności.
W sumie też powinieneś tak myśleć, bo w przeciwnym wypadku możliwe jest uszkodzenie sprzętu ( dysk ?? ) ;p

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Na razie nie ma czasu na format, a poza tym to w związku z nadchodzącą maturą, niemożność grania jest mi nawet na rękę. Nie będzie mnie kusiło ;)

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
No i sprawa się wyjaśniła.
Okazało się, że winowajcą był... kurz który dostał się do karty graficznej ;).

Dlatego moja rada, czyście wasze kompy. Ja zlekceważyłem syf i przez 4 miesiące nie grałem w gry.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom