Problem Z Grafika 3d

Status
Zamknięty.

Topór

Member
Witam
Od jakiegoś czasu mam problem z grafiką 3d. Ekran w pewnym momencie podczas gry zaczyna mi migać, pojawiają się różne kolory i trzeba szybko grę wyłączyć, żeby komputer się nie zawiesił. Dla jasności- udało mi sie złapać screen.

Nie zaradził temu ani format, ani kilkakrotna reinstalacja sterowników ( aktualnie mam najnowsze z nvidia.com ).
Wirusy odpadają - format. Podejrzewam, że to wina Service Packa 2, bo tylko to mi przychodzi do głowy. ( SP2 instalowałem osobno, z płytki od ostatniego dostawcy internetowego).
Temat wstawiam do "Komputerów", bo problem dotyczy całości- w Gothicach grafika siada po wejściu do zamkniętych pomieszczeń, w Warcraftach oraz GoogleEarth zaraz po włączeniu. Po zapsuciu sie 3d pada także i 2d. Pomaga tylko restart systemu.
Parametry:
Windows XP z SP 2
AMD Athlon XP 2000+
NVIDIA GeForce4 MX 440 withAGP8X

Pozdrawiam

Xingu

Member
Może coś Ci się stało z kartą grafiki? Popytaj kumpli może ktoś będzie miał kartę graficzną która wejdzie do Twojej płyty głównej, pożycz od niego, wmontuj ją i zobacz czy wtedy ruszy. Jak wszystko będzie działać to zepsuła Ci się karta grafiki i jedynie kupno może pomóc.
(Skoro to nie wirusy i sterowniki to nic innego do głowy mi nie przychodzi)
A jak nie masz od kogo pożyczyć to przynajmniej ją obejrzyj dokładnie czy gdzieś coś nie jest przypalone etc.

Jedi

Caporegime
VIP
Sprawdz czy kondensatory na płycie głównej nie są wypukłe i sprawdz kartę grafiki [najlepiej na innym komputerze] jak wlozysz karte do innego to wazny jest ten "jakis czas" ma byc tak samo dlugi jak w twoim kompie.

Jeśli kondensatory na plycie będa miały wypuke "daszki" to polecam nową płytę główną, ewentualnie możesz wybrać się do jakiegos zakłady servisowego. Koszt wymiany wszystkich kondensatorow na plycie to mniej wiecej 50zl

CYTAT
A jak nie masz od kogo pożyczyć to przynajmniej ją obejrzyj dokładnie czy gdzieś coś nie jest przypalone etc.

Szczególnie w przypadku jak przypuszczasz ze ostatnimi czasy miałeś pożar w domu ;)

elo~

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom