Problem Z Grą

Status
Zamknięty.

daria

Szejn
Weteran
Witam!
Znowu zwracam się do Was z problemem ;P
A więc syn mojej sąsiadki dostał na urodziny grę, oryginalną oczywiście... Eidos: Bionicle Heroes...
No i wszystko ładnie się instaluje...
Ale samej gry uruchomić się nie da. Klikając na ikonkę gry, pojawia się menu, no to klikam "uruchom grę", menu znika, przez chwilę żadnej reakcji, a nagle dup - error...

Jest napisane tak:
"PLEASE INSERT THE ORIGINAL DISC INSTEAD OF A BACKUP (1000)

Nie wiem ocb, bo się nie znam, a obiecałam, że popytam ;) Gra ordżinal, więc nie wiem ;P

Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam, MadDaria ;D

Thran

Che Świniara
Niech spróbuje wgrać Cracka bo miałem to samo z Twierdzą Deluxe jak wgrałem patcha ;)

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Powyłączaj wszystkie emulatory wirtualnych dysków (deamon, clone cd, alcohol), może jakieś patche trzeba zainstalować, zobacz czy na plytce z grą nie ma jakichś.

daria

Szejn
Weteran
Też myślałam o cracku, choć to trochę dziwne, bo gra oryginalna.... Debilne no ;/ Choćby nawet, to nie potrafię tego cracka na necie znaleźć ;/
A i jeszcze taki link pod tym komunikatem http://www.securom.com/message.asp?m=copy&c=1000
Może to coś pomoże?

A jak nie, to jak grę odeślę, to powinni wymienić? Bo tego cracka nie umiem znaleźć, a gra oryginalna, więc działać powinna...

GOFER152

Member
Daria niech odinstaluje kodek pak jak jakiś ma i wtedy niech spróbuje uruchomić przy niektórych grach to działa , ja tak miałem przy Fable oczywiście oryginał.

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
SecuROM to zabezpieczenie przed piraceniem gier. Albo jakiś program emulujący napędy jest włączony, albo z grą jest nie halo. Jeśli dystrybutorem jest CD-Projekt, to płytę wymienią bez problemu, ale nie wiem czy coś to da.
Tak jak powiedziałem, sprawdź czy są włączone te programy, jeśli nie to spróbuj z crackiem:
do wersji angielskiej
do wersji polskiej (chyba)

daria

Szejn
Weteran
Sprawdzałam, nie mają żadnych zbędnych programów uruchomionych, żadnego deamona, nic kompletnie...
Patchów nie ma na płytce...
Co do kodeków, czy program GSpot sprawdzi mi WSZYSTKIE kodeki jakie są na kompie? :p

Bojan, a link, który podałeś (ver. ENG) nie działa... Wygasło ;P Jak chyba wszystkie na necie do tej gry... ^^

Wiem, wiem zrzędzę Wam tu, no, ale jako że dziewczyną jestem, to się nie znam :p

Kacperex

KacŚpioszek
Tu nie chodzi o uruchomione Deamony itd.
Masz je odinstalować. Twój problem jest związany właśnie z wirtualnymi napędami. To, że nie jest uruchomiony nie oznacza, że go nie ma. Wywal po przez Panel sterowania wszystkie programy emulujące tak jak pisał boja i POMOŻE.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom