Problem Z Dźwiękiem

Status
Zamknięty.

Kyroge

Member
I znowu problem z Windą. Jestem świeżo po reinstalu. Mam zainstalowane stery do karty dźwiękowej. Ale nic, kicha, dźwięk nie działa! Jak w Panelu chcę coś zmienić w ustawieniach dźwięku, wszystko jest "skamieniałe", tzn. nie mogę niczego zmienić. A jak np. wyświetla mi się jakiś errorek, to komp piszczy. Taki krótki dźwięk.
Co zrobić, żeby był głos?

Thran

Che Świniara
Zainstaluj nowsze sterowniki do karty dźwiękowej powinno pomóc jak nie to niewiem co ja na swoich starych jadę już 2 lata i wszystko good jest.

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Masz zintegrowaną kartę dźwiękową, czy osobną? A to piszczenie nie ma nic wspólnego z kartą, jest to sygnał wydawany przez Biosa czy coś tam na płycie głównej. Spróbuj przeinstalować sterowniki, albo przeinstaluj stare.
A, no i koniecznie zrestartuj kompa, jeśli tego nie zrobiłaś ;)

Pozdrawiam

Kyroge

Member
Kartę mam zintegrowaną z płytą. Stery instalowałam, ale po ponownym uruchomieniu pojawia mi się komunikat, że instalacja "CCCInstall" i "MOM.exe" nie może się zakończyć czy coś.

GOFER152

Member
Może stery są coś zwalone , mój brat miał też podobny problem , też nie było dźwięku, spróbuj zciągnąć Realtek AC97 Audio i zainstalować .

szczurek

Menda serowa
Weteran
Albo ( jak zawsze w przypadku instalacji sterowników ;p ) polecam pobrać programik Everest i on tam już na odpowiednie www przeniesie.
Będzie trzeba tylko wybrać swoją kartę, ale wszystko w programiku się wyświetli.

Kyroge

Member
No cóż, spróbuję Szczurosławie ^_^
Goferek, mi się ten Realtek nie chce zainstalować o_O

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom