Problem W Zakonie Mnichów

Status
Zamknięty.

Dark Shadows

Active Member
Jak widać nawet ci, co długo grali w Gothica 1 i znają prawie wszystkie jego sekrety mają czasami problem i proszą o pomoc. Tak też jest w tym wypadku, gdy ja proszę was o pomoc.
smile.gif

Ale do sedna. Chyba wszyscy wiedzą gdzie jest klasztor Mnichów gdzie razem z Gornem szukaliśmy kamienia ogniskującego. Jeśli się rozejrzymy to zobaczymy, że da się wejść, bo takich "niby schodach z głazów" na górę. Tam jest taka kolumna a dalej za małą przepaścią stoi jakaś skrzynka. Czy ktoś może mi powiedzieć jak mam się tam dostać, bo już wiele razy próbowałem wcześniej aż w końcu mi się odechciało. Czy mam przewrócić kolumnę?

Za wszelką pomoc z góry dzięki.

Ps: Jeśli temat był to proszę o zamknięcie. Próbowałem szukać, ale nie wiedziałem jak mam to ująć.
wink.gif
Jeśli był to prosiłbym przynajmniej o link.

Pozdrawiam.

saviol

Member
tez miałem ten sam problem ale. Udaj się do nowego obozu i porozmawiaj z kolesiem który uczy atletyki nie pamiętam jak się nazywał ( jednym słowem żebyś daleko skakał), udaj się powrotem na górę i odszukaj przy ścianie miejsce gdzie przepaść jest najmniejsza i przeskocz. Ale chyba jakoś się da ta kolumnę wywalić bo podejrzanie stoi.

powodzenia

Archimonde

Member
Taaa...jak też się z tym męczyłem ale w końcu dałem sobie siania.
biggrin.gif
Ta kolumna nawet się podświetla gdy się stoi przy niej, ale chyba nie da się jej wywrócić. Możliwe, że to jakiś niedokończony quest albo kolejna zagadka dodająca klimatu Gothicowi. A może tam jest coś naprawdę cennego? Np. pancerz straży królewskiej dostepny tylko w kodach, albo jakaś nieznana broń? W ostateczności można się tam dostać za pomocę kodów.
smile.gif

Edit:
QUOTE a już na pewno nie ma tam Ciężkiej Zbroji Strażnika
Chodziło mi o Pancerz Straży Królewskiej, który wygląda jak Średni Pancerz Strażnika, tylko jest pomarańczowy i o wiele lepszy. Jak mi się przypomni to podam kod na niego.

Edit2:
Mam, znalazłem.
smile.gif
Pancerz Straży Królewskiej - insert grd_armor_i

Pozdrawiam.

pepon

Member
Heh... Tą kolumnę można przewrócić, lecz nie na przepaść (żeby przejść), ale w drugą stronę. Mi się tam nie udało przeskoczyć do Trolla tylko od
smile.gif
. Zatem wciąłem zamieniłem się w krwiopijcę i wleciałem na tą górę (przy ostatnim "schodzie" można wlecieć) i dostałem się się do zabitego włochacza (bo go czarami zatłukłem).

To mój sposobik.

Acha, w tej skrzyni nie ma nic jakiegoś specjalnie wartościowego, a już na pewno nie ma tam Ciężkiej Zbroji Strażnika. Szkoda.
smile.gif

Pozdrawiam - pepon

Gelo

Member
ja dostałem się tam bez problemu. Nauczyłem się akrobatyki u Bustera z NO i przeskoczyłem przepaść bezproblemowo. W skrzyni nie ma nic ciekawego. kolumny nie udało mi się przewrócić.
pozdro for all

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom