Problem Przy Instalowaniu

Status
Zamknięty.

nevermind

New Member
Witam. Za pierwszym razem wszystko poszło gładko i gra dobrze sie zainstalowała. Na drugi dzień musiałem jednak zrobić format i po tym wszystkim gra nie chce mi się zainstalować. Tzn. gra się instaluje w pełni, ale po jej zainstalowaniu jest kawałek jakiejś instalki Visual C++ i właśnie jest błąd przy otwieraniu biblioteki .dll. Daję ok. Coś instaluje się dalej. Instalacja kończy się. Włączam grę i wyskakuje mi komunikat, że nie może otworzyć apikacji, gdyż jej konfiguracja jest niewłaściwa. Myślę, żę problem tkwi w niedoinstalowaniu tego visuala c++, ale nie wiem jak go zlikwidować. Może ktoś z was wie? Proszę o pomoc.

topiq

New Member
Podaj przede wszystkim swój konfig, Wersja Windowsa, który SP1 czy SP2, DirectX, sterowniki itp. bo trudno wywnioskowac co jest nie tak. Ja w życiu nie musiałem instalowac żadnego VC++ a robiłem niedawno reinstalkę. Najważniejsza sprawa po reinstalce WindyXP instalacja SP2+najświeższy sterownik do płyty głównej + stery karty dźwiękowej + stery pod grafikę najnowsze do posiadanej karty + DirectX 9.0c December 2006 i ewentualne pozostałe sterowniki (np. tuner TV, kamerka, itp.), oprogramowanie, kodeki itp. No i pełna nazwa biblioteki .dll wersja. Ja sobie kiedyś z takim czymś poradziłem ściągając potrzebną bibliotekę z netu i wrzucając do system32. A raz kiedyś mi się zdarzyło, że pakiet Borlanda i uzupełniłem biblioteki. Ale wtedy masę softu instalowałem i wywalałem więc coś mogło mi biblioteki wywalic. Pozdrawiam

nevermind

New Member
Już sam doszedłem do wniosku co było nie tak. Mianowicie ta miniinstalka Visuala C++ którą przeprowadza Gothic 3 podczas swojej instalacji wymagała SP2, której po formacie nie mogłem zainstalować <problem z odczytem plików z płyty był>. Teraz już wszystko ok. :D Gra wypaśna :]

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom